Anne døde av feilbehandling

Sykehuslegene undersøkte ikke Anne-Carine Sems (40) hodesmerter godt nok. To uker seinere døde hun av hjerneblødning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDE (Dagbladet): I fjor fikk Anne-Carine Sems barn, Rune (17) og Mari (10), erstatning fra NPE (Norsk Pasientskadeerstatning) på grunn av det fatale tapet av mora. Veien fram dit har vært lang og kronglete for faren, Arne Gunnar Sem.

- Helsevesenet er generelt veldig lukket, og det er vanskelig å vite hvordan du skal gå fram. Jeg måtte lete fram all informasjon om NPE og klagegang på egen hånd, sier 47-åringen til Dagbladet.

Svimmel og kvalm

På morgenen 26. november 2000 ringer Anne-Carine Sem til Arne. De har vært skilt i et halvt års tid, men er fortsatt gode venner. Hun sier at hun har fryktelig vondt i hodet, og ber ham komme bort med noen hodepinetabletter.

I løpet av de to neste ukene blir Anne-Carine undersøkt på legesenteret, legevakta og Sykehuset Buskerud flere ganger. Hun har nakkesmerter og nakkestivhet, vanvittig hodepine, er svimmel, lyssky og kaster opp.

CT og øvrige undersøkelser viser verken tegn til infeksjon eller blødninger. Etter det siste sykehusoppholdet får hun beskjed om å ta kontakt med lege ved behov. 12 dager seinere blir 40-åringen i stedet funnet død hjemme i leiligheten sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.