Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken

- Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken er drukning.

 OMKOMMET:  Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken i Kragerø natt til forrige søndag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet.
OMKOMMET: Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken i Kragerø natt til forrige søndag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken i Kragerø natt til forrige søndag.

Larsen var en Oslo-bosatt jente som jobbet som salgssjef for Petter Stordalen-hotellet The Thief.

Hagen er fra Skien og holdt til i Oslo og jobbet for bygg- og eiendomsutviklinsselskapet NCC Construction.

- Hun ble påført dødelige skader av sammenstøtet. De ble slått bevisstløse før de døde, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.

Navnene er frigitt etter tillatelse fra politiet og pårørendes familie.

Hendelsesforløpet er usikkert  - Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det vil trolig bli flere avhør den neste tiden, sier vakthavende jurist ved Telemark politidistrikt, Hilde Jorunn Skei Kostveit, til Dagbladet.

Det er fortsatt usikkert hva som foregikk da en taxibåt og en skjærgårdsjeep kolliderte i høy hastighet cirka klokka 03.30 natt til søndag. Ulykken skjedde mellom Galeiodden på Øya og Midtfjordskjær i Kragerø, omtrent 500 meter fra land.

I skjærgårdsjeepen satt det fire personer, alle i 30-årene. Larsen og Hagen omkom i ulykken. De avdøde ble funnet på 29 meters dyp omtrent 150 meter fra land, ikke langt fra stedet hvor ulykken inntraff.

Én mann (32) ligger kritisk skadd på sykehus, men tilstanden skal være forbedret siden ulykken, ifølge politiet. Én kvinne (30) som var om bord skal ha kommet fra ulykken med mindre skader, etter hva Dagbladet kjenner til.

Kritisk, men stabil Navnene på de involverte i saken holdes anonymt av politiet med hensyn til de pårørende.

- Tilstanden til mannen som ligger på Oslo universitetssykehus er kritisk, men stabil. Vi ønsker ikke å kommentere skadeomfanget på noen av de involverte i denne saken på nåværende tidspunkt. Det er for tidlig i etterforskningen, sier Kostveit.

I taxibåten var det bare en mannlig sjåfør om bord, han kom uskadd fra hendelsen. Skjærgårdsjeepen på rundt 17 fot hadde 115 hestekrefter, mens taxibåten på rundt 30 fot hadde 310 hestekrefter. 

Taxibåtføreren er svært preget etter ulykken, bekrefter arbeidsgiver og taxibåteier Ole Gundersen til Dagbladet.

- Det er fryktelig tragisk at sånne ting skjer. Jeg tenker på de pårørende og taxibåtsjåføren som ble påkjørt. Han er fysisk uskadd, men sterkt preget av det som har skjedd, sier Gundersen

- Ingen er siktet Etterforskningslederen som jobber med denne saken forteller at det er for tidlig å si noe om hva som skjedde den tragiske lørdagsnatten.

- Vi prøver å kartlegge årsakssammenheng og finne ut hvordan dette skjedde. Nå samler vi inn opplysninger og er svært interessert i å komme i kontakt med folk som har observert disse personene før og etter hendelsen, sier etterforskningsleder ved Telemark politidistrikt Thor Erik Hegle, til Dagbladet.

Hegle forteller at det kan ta noe tid før politiet har videre opplysninger i saken.

- Akkurat nå foregår det teknisk og taktisk etterforskning på stedet for hendelsen foregikk. Ingen er siktet i saken til nå. Først må vi avvente rapporten fra rettsmedisinske, deretter kommer vi nok til å avhøre de involverte flere ganger, sier Hegle.

 TAXIBÅTEN:  Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TAXIBÅTEN: Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer