Anne Franks stesøster sammenligner Trump med Hitler

- Det vil være en total katastrofe dersom Donald Trump USAs neste president.

SAMMENLIGNES MED HITLER: Anne Franks stesøster mener det vil være katastrofalt om Donald Trump blir USAs neste president, og sammenligner milliardæren med Adolf Hitler. Foto: NTB Scanpix / AFP
SAMMENLIGNES MED HITLER: Anne Franks stesøster mener det vil være katastrofalt om Donald Trump blir USAs neste president, og sammenligner milliardæren med Adolf Hitler. Foto: NTB Scanpix / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en kommentar som markerer den internasjonale holocaustdagen, sammenligner Anne Franks stesøster den republikanske presidentkandidaten Donald Trump med Adolf Hitler.

- Det vil være en total katastrofe dersom Donald Trump blir den neste presidenten i USA. Jeg mener han oppfører seg som Hitler ved å fyre opp under rasisme, skriver Eva Schloss (86) i en kommentar i Newsweek.

Flyktet fra nazistene Schloss ble venn med Anne Frank i Amsterdam, etter at familiene deres hadde flyktet fra Nazi-Tyskland. I mai 1944 ble Schloss og resten av familien fanget av tyskerne og sendt til Auschwitz, der hennes far og bror døde. 

Anne Frank og resten av familien ble sendt til konsentrasjonsleiren i Auschwitz bare måneder senere, i august 1944, fordi de var jøder. Anne ble deretter flyttet til Bergen-Belsen, hvor hun døde - bare 15 år gammel - etter at det brøt ut en tyfusepidemi i leiren vinteren 1944/1945. 

Etter sin død ble Anne Frank verdenskjent for dagboka hun skrev mens hun og familien gjemte seg i Amsterdam under andre verdenskrig.

Etter krigen giftet Schloss' mor Elfride seg med Otto Frank (Annes far), som overlevde tiden i Auschwitz. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer