Anne Grete (35) og Cicilie (7) ble drept

Dobbeltdrapsmannen pågrepet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var 35 år gamle Anne Grete Vollum og sju år gamle Cicilie Watnan Lian som ble drept i Overhalla i går.

Politiet pågrep den antatte gjerningsmannen, 35-åringens fraseparerte ektemann Bahadir Mirzaolimov i dag tidlig. Han kom gående til fots langs E6 utenfor Trondheim da en årvåken politipatrulje gjenkjente ham.

Politiet mener han tok buss til Namsos og videre til Trondheim etter drapene, og at han sov i en ulåst bil på Selsbakk. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Politipatruljen var ute på vanlig tjeneste og de oppdaget en person gående i nærheten av E6. De stoppet ham og kontrollerte ham, sa lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen tidligere i dag.

Mirzaolimov hadde med seg en sekk da han ble pågrepet. Ifølge Adressa.no hadde han en kniv i sekken. Politiet vet ikke om dette er drapsvåpenet. I går sa politiet at de omkomne kan ha blitt drept enten med kniv eller med hammer.

I hele dag har sørgende strømmet til huset i Svingen på Skogmo, der de to ble funnet drept i går formiddag. Anne Grete Vollum var høygravid med tvillingene til den antatte gjerningsmannen. De to var gift en kort periode, men ble separert i mars i år. Den drepte sjuåringen, Cicilie Watnan Lian, var i følge Adressa.no i slekt med Anne Grete Vollums ti år gamle datter, som ble kneblet og bundet men til slutt kom seg løs og fikk varslet folk utenfor huset om tragedien mandag morgen. 10-åringen er den drepte kvinnens barn fra et tidligere forhold og bodde alene sammen med sin mor. Hennes far er bosatt i kommunen.

Det er opprettet et eget kriseteam i kommunen og det er etablert pårørendemottak på Overhalla Halsesenter.

Flaggene vaier på halv stang i kommunale bygg og foreldre og barn ved Overhalla Barne- og Ungdomsskole ringer til assisterende rektor Louise Weider og inspektør Annbjørg Klykken får å få støtte.

Foto: Martin Hågensen
Foto: Martin Hågensen Vis mer

Klokka 18 i kveld holder Ranem kirke åpent slik at de sørgende kan få et sted å møtes. I morgen vil det bli gjennomført minnestund ved Overhalla barne- og ungdomsskole.

Den drepte kvinnens eksmann blir trolig framstilt for varetekt onsdag. Kripos arbeidet på åstedet i hele går og hele natt og har sikret tekniske spor.

PÅGREPET:</B> Bahadir Mirzaolimov.