Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne Grete Preus trakassert av nordmørspublikum

Publikum trakasserte Anne Grete Preus da hun holdt konsert i Surnadal. Hun ble møtt med «Rosenborgsangen», huiing og skråling. Beruset publikum ødela konserten med rølpe-oppførsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Grete Preus ble behandlet respektløst på Porten Disco ved Surnadal Hotell fredag. Allerede etter første låt ba hun publikum om å vise hensyn og dempe seg, men surnadalingene tok åpenbart ikke artistens oppfordringer. Alene med gitaren på scenen ble hun overdøvet. Profesjonell som hun er gikk hun ikke av scenen før etter en time, men da var fiaskoen for lengst fullkommen.

- Det var tydelig at hun ikke likte seg på scenen. Hun så ikke særlig fornøyd ut, sier Einar Holten, som var en av de 350 som var på det som skulle være en intimkonsert.

Unnskyld

- Dette er helt klart det verste jeg har opplevd siden jeg begynte å turnere med Anne Grete. Jeg er rett og slett forbannet over enkeltes oppførsel her i kveld, sa lydtekniker André Trebbi til Tidens Krav etter konserten. Han ba bråkmakerne om å holde kjeft flere ganger under konserten - uten at det hjalp.

Reaksjonene har vært mange og sterke etter fredagens konsert. Leserbrevspaltene i lokalavisene Driva og Tidens Krav har preget fiasko-oppførselen:

«Noen foretrakk å sitte i en krok og synge «Rosenborgsangen», mens andre hadde nok med å helle i seg øl og rope forskjellige ukvemsord til andre i salen. Atter andre hadde «seriøse» samtaler om barnestell og om hvilke kvinner som var gravide... Dette var for flaut... Unnskyld! Omforlatelse, Anne Grete,» skriver flere som var på konserten i lokalavisene.

Beklaget spontant

Einar Holten og Mette Sæter Ormset var to av flere som ga en spontan, skriftlig beklagelse til Preus etter konserten.

- Dette var ingen bevist sabotasje, men et utslag av kombinasjonen alkohol og manglende interesse for musikk, sier Holten til Dagbladet.

- Folk er ikke vant til intimkonsert i et diskolokale, sier Ormset.

- Det var attpåtil et godt voksent publikum på konserten, noe som ikke svekket forventningene til en fin intimkonsert, sier Holten og Ormset.

- Vi håper Anne Grete Preus kommer tilbake til Surnadal, slik at vi får muligheten til å rette opp inntrykket.

Surnadal Hotell vurdere nå å invitere Anne Grete Preus tilbake - for å rette opp inntrykket etter skandalekonserten.

- Dette var flaut, sier restaurantvert Dina Gaupset til Dagbladet.

Dagbladet kom i går ikke i kontakt med Anne Grete Preus.