Anne-Grete Strøm-Erichsen (56)

Forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Hun er regjeringens eldste medlem med sine 55 år. Hun har fått den utakknemmelige jobben med å lede forvarets styrker politisk. Da Kristin Krohn Deviold tok over var det en rekke mannelige offiserer som murret fordi de mente en kvinne ikke kunne lede forsvaret.

Nå får de samme offiserene bare murre videre, om de da ikke allerede har blitt satt på porten etter de omfattende omstillingsreformene til Devold.

Strøm-Erichsen har jobbet som heltidspolitiker siden 1995. Hun har vært byrådsleder i Bergen, men gikk av i 2003 da de borgelige tok over makten i byen mellom fjellene. Hun har to voksne barn og har faktisk bursdag samme dag som kommunal- og distriktsminister Åslaug Haga.

Hun skal lede forsvaret og videreføre omstillingsarbeidet Devold har ledet. I Soria Moria-erklæringen varslet de rød-grønne at de ville se på finaniseringen og økonomistyringen av forsvaret på nytt.

I Bergen finner man Haakonsvern, en av landets største militære anlegg. Hun vet dermed godt hva forsvaret betyr for lokalmiljøet økonomisk. Anne-Grete Strøm-Erichsen er eneste representant i regjeringen fra Hordaland.