Anne Grosvold er blitt Ap-medlem: - Har tenkt lenge og nøye på dette. Føltes riktig nå

NYTT MEDLEM: Tidligere NRK-profil Anne Grosvold meldte seg torsdag inn i Arbeiderpartiet. Foto: Jonas Gahr Støre / Facebook
NYTT MEDLEM: Tidligere NRK-profil Anne Grosvold meldte seg torsdag inn i Arbeiderpartiet. Foto: Jonas Gahr Støre / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I desember i fjor sluttet Anne Grosvold (66) i NRK etter flere tiår bak seg som profilert NRK-programleder i blant annet Dagsnytt 18, Dagsrevyen og Redaksjon 21.

Siden den gang har journalisten drevet som privat næringsdrivende, der hun har ledet debatter, konferanser og intervjuet kulturpersonligheter. Nå har hun også tatt steget inn i partipolitikken.

- Vervet nytt medlem

Det var Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre som i dag kunne melde om nyheten på sin egen Facebook-side.

Han ser nesten ut som en fotballtrener som nettopp har signert en ny stjernespiller på bildet der han sitter med Grosvold ved siden av seg.

«Hyggelig ettermiddag! Jeg har vervet nytt partimedlem. Velkommen Anne Grosvold! » heter det i bildeteksten fra Støre.

Grosvold selv har følgende kommentar til bildet:

- Har tenkt lenge og nøye på dette. Føltes riktig nå. Fikk kaffe også, skriver hun.

Nettavisen har snakket med Grosvold etter innmeldingen i partiet. Hun kan avsløre at hun først ble medlem i Arbeiderpartiet i går - torsdag. Ellers er hun ordknapp om hvorfor hun vil støtte Ap nå og om hennes støtte til partiet har preget henne i debatter hun har ledet tidligere.

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg har ikke flere kommentarer, jeg, du.

Autoritetsfrykt

Dagbladet møtte Grosvold i forbindelse med Arendalsuka i august. Da kunne programlederen avsløre at Støre var en av politikerne hun hadde autoritetsfrykt for.

Da mente Støre også at norske politikere er svært gode til å svare på spørsmål.

Først da Støre var på trygg avstand åpnet Grosvold igjen munnen.

- Jeg er litt uenig med Jonas.

Kuppet sendingen

Da Grosvold hadde sin siste dag på jobb i NRK i desember, var Jonas Gahr Støre en av gjestene i debattprogrammet Dagsnytt 18.

Han viet da all oppmerksomhet til Grosvold, som uttrykte at hun ikke likte det.

- Det vet jeg, men dette er din siste dag og det er en dag av sorg for det norske politiske miljøet, sa Støre ifølge NRK.

- Det er det ikke, sier Grosvold.

- Du er tøff og du har løftet debattnorge, sier en insisterende Støre og debattantene rundt bordet sier seg enig.

- Tusen takk, jeg har åpenbart ikke vært streng nok med noen av dere, sier Grosvold før hun sender deltakerne ut av studio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer