Anne gyver løs på ny uke

Anne Enger Lahnstein utelukket i går ikke at hun kan komme til å fungere som statsminister i nærmere én måned til. Bondevik er sykemeldt for bare ei uke, men det kan drøye lenger før han er tilbake på sitt kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Legen vil bare si at han regner med at Bondevik er tilbake «i god tid før» Stortinget trer sammen 2. oktober.

Dermed blir det Sp-leder Anne Enger Lahnsteins jobb å få regjeringspartiene til å enes om et budsjettforslag de kan legge fram 5. oktober. Det arbeidet synes det som hun skal få utrette i ro og fred. Alle parlamentariske leder Dagbladet har vært i kontakt med sier Bondeviks fravær neppe vil få noen politisk betydning. SV-leder Kristin Halvorsen mener det snarere vil sveise mindretallsregjeringen sammen.

- Folk vil forstå

Lahnstein frykter ikke at Bondeviks fravær vil bli utnyttet av regjeringens politiske motstandere: - Nei, ærlig talt. Jeg tror folk vil forstå og respektere at Bondevik nå trenger tid for seg selv, sa hun til Dagbladet i går kveld.

- Er det uproblematisk at du kan komme til å styre landet i nær én måned? - Det viktigste nå er at statsministeren er i bedring. At han er syk er noe vi bare må ta til etterretning.

- Men tror du opposisjonen vil utnytte at du nå må lede landet kanskje i nærmere én måneds tid? - Nei, det tror jeg ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer