Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne Holt-film blir 5 mill. dyrere

Filmatiseringen av justisminister Anne Holts krimromaner blir dyrere enn planlagt. Budsjettet er etter det Dagbladet erfarer sprengt med cirka fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lages en fire episoders TV-serie av Holts debutroman «Blind Gudinne» og en helaftens spillefilm av oppfølgeren «Salige er de som tørster ...».

«Faghemmelighet»

Produsent Petter Borgli i Nordic Screen Production er knapp og lite villig til å kommentere budsjettsprekken. Han bekrefter at «sluttkostnadene blir høyere enn de opprinnelige kostnadene». Men han er ikke villig til å fortelle hva som har gjort filmene dyrere. Heller ikke hvordan budsjettsprekken skal finansieres.

- Det er en faghemmelighet, sier Borgli.

Både Filminstituttet og Audiovisuelt fond, som er de største bidragsyterne til finansieringen sammen med TV 2, er varslet om at filmene blir dyrere.

Totalbudsjettet er på cirka 35 millioner kroner.

Konkurs i mai

10. mai i år ble det åpnet konkurs i Borglis filmselskap Nordic Screen Developement med en gjeld på cirka 7 millioner kroner. Sammen med medeiere hadde han to måneder tidligere stiftet et nytt selskap, Nordic Screen Production, og fortsatt driften. Innspillingen av Anne Holts romaner er selskapets første produksjon etter konkursen.

«Blind gudinne» sendes på TV 2 neste høst. I 1998 kan vi se «Salige er de som tørster» på kino.

TV-serien er forhåndssolgt til svensk TV4 og dansk TV2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media