Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne Holt sier hun ikke er «Anonym» likevel

«Anonym» er allikevel ikke Anne Holt. Det skriver forfatteren i ett nytt innlegg på sin blogg.

LEGGER SKYLDA PÅ PRESSEN: Forfatter Anne Holt ville bare teste journalister og pressen, hevder hun, da hun løy om at hun stod bak en rekke bøker publisert under på Kagge Forlag de siste årene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEGGER SKYLDA PÅ PRESSEN: Forfatter Anne Holt ville bare teste journalister og pressen, hevder hun, da hun løy om at hun stod bak en rekke bøker publisert under på Kagge Forlag de siste årene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag skrev Anne Holt at hun var forfatteren «Anonym» i et innlegg på sin blogg. Personen bak pseudonymet står bak bøkene «Kongepudler», «Kindereggeffekten», «Klassekamerater» og «Mordet på Anonym».

I ett nytt blogginnlegg mandag skriver hun at innrømmelsen var like mye en spøk som et eksperiment.

Anne Holt skriver at et av hennes prosjekter handler om journalistikken i det andre tiåret på 2000-tallet. Hun skal ha vært lei av alle henvendelsene fra mediene om det var hun som var «Anonym». Derfor bestemte hun seg for å teste om det hun kaller «fastgrodde journalister som ikke engang leser det de fortere enn svint sender videre på verdensveven».

- Her kunne hun få svar på om internett med alle sine fantastiske muligheter også fordrer en kritisk sans vi synes å ha stadig mindre av, paradoksalt nok, skriver Holt.

- OK, folkens. Beklager at jeg lurte noen av dere. Jeg trengte faktisk å teste ut min teori: Slik mediene er og oppfører seg i dag er det mulig å manipulere dem fullstendig og hinsides enhver rimelighet uten engang å gjøre seg skyldig i noe straffbart. Jeg valgte en helt uskyldig sak. Hva om jeg hadde villet skade noen?

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media