Anne Holts umulige kjærlighet

Anne Holt går fra krim til kjærlighet. I sin nye roman «Mea Culpa» beskriver hun et umulig kjærlighetsforhold mellom to kvinner. Utviklingen av det lesbiske forholdet har den avgåtte justisministeren lagt til departementskorridorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den lesbiske politietterforskeren Hanne Wilhelmsen har vært heltinnen i Anne Holts tre krimromaner. Men når Holts bok nummer fire dukker opp i landets bokhandler i morgen, får både krimsjangeren og Wilhelmsen hvile i fred. Lesbisk kjærlighet handler det imidlertid fortsatt om - denne gangen som et hovedtema.

Forbudt forhold

Holts hovedaktør denne gangen er Synne Nielsen. Hun arbeider i et miljø Holt selv kjenner godt etter sin tid som statsråd - nemlig departementet.

Synne er førstekonsulent, og en dag stormforelsker hun seg i ekspedisjonssjef Rebecca Schultz.

«Denne kvinnen vil jeg ha til sengs,» tenker Synne første gang hun får øye på Rebecca inne på forværelset. I neste sekund spyr Synne som en gris.

På samme dramatiske vis skildres utviklingen av kjærlighetsforholdet mellom den erklært lesbiske Synne og den gifte firebarnsmoren Rebecca. Forholdet beskrives som altoppslukende og lykkelig, men samtidig håpløst, forbudt og til slutt tragisk.

Ubetinget kjærlighet, heftig erotikk (eller «hyrdinnestund» som Holt skriver) og skyldfølelse er noen av ingrediensene i boka. «Mea Culpa» betyr da også «min skyld».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer