Anne Kat. anker ikke

Hærland godtar 30 dager fengsel for fyllekjøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden ble Anne Kat. Hærland (32) dømt for fyllekjøring. Tv-kjendisen tok betenkning på dommen, og da fristen gikk ut klokka tolv i natt, var det klart at hun ikke anker.

- Vi var i kontakt med Hærlands advokat tirsdag morgen, og de har besluttet ikke å anke dommen, sier politiadvokat Vibeke Schøyen ved Oslo politidistrikt til TV2 Nettavisen.

I tillegg til 30 dager fengsel, må Hærland punge ut med 90 000 kroner i bot, samt klare seg uten førerkort i to år.

Hun må også kjøre opp på nytt når hun skal sette seg bak rattet igjen.

1,26 i promille

Det var på tidlig om morgenen tirsdag 11. november i fjor at Anne Kat. ble promilletatt etter å ha krasjet inn i to biler. Hun ble tatt inn til Grønland politistasjon, der blodprøven viste 1,26 i promille.

I i Oslo tingrett fortalte Hærland at hun hadde drukket rundt to flasker vin, og noen akevitter på et julebord dagen i forveien.

Anne Kat. Hærland ble dømt for tre brudd på veitrafikkloven - kjøring i påvirket tilstand, å ha krasjet i to biler, samt å ha unnlatt å melde fra etter den første påkjørselen.

Hærlands forsvarer Peter S. Nørgård mente at sakens medieomtale hadde vært en så stor belastning at Hærland burde få slippe med betinget fengsel. Retten var ikke enig, og dømte henne i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Den famøse kjøreturen har allerede blitt en dyr affære for Hærland. Hun har til sammen betalt 228 572 kroner til forsikringsselskaper.

ANKER IKKE: Anne Kat. Hærland (32).