- Anne-Kat. må tåle medieomtale

- Anne-Kat. Hærland må tåle å få mye medieoppmerksomhet og bør ikke slippe lettere unna hvis hun bryter loven, mener generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han reagerer sterkt på at advokat Peter Nørgaard forlanger redusert straff fordi NRK-kjendisen ble utsatt for omfattende medieomtale etter promillekjøringa i fjor høst.

- Jeg både håper og tror Anne-Kat. Hærland har ryggrad nok til å be sin advokat la være å kreve strafferabatt for belastende medieomtale. Det får da være grenser for vanvidd en advokat kan komme med, sier Kokkvold.

1,26 i promille

Anne-Kat. Hærland er tiltalt for å ha kjørt bil med 1,26 i promille, og for å ha stukket av fra ulykkesstedet uten å melde fra.

- Hvis medieomtale skal være grunn til å gi strafferabatt, må vel folk som får positiv medieomtale straffes litt ekstra, sier Kokkvold.

Hærland ønsker ikke å kommentere saken.

- Å komme i medienes kritiske søkelys kan være en belastning. Men svært sjelden bør dette føre til at en person som har brutt loven får lavere straff. Det ville virkelig vært perverst hvis Hærland skulle få nedsatt straff etter å ha blitt omtalt i mediene, hun som mer enn noen annen - med stor suksess - har raljert med mennesker på TV. Jeg tror ingen dommer med vettet i behold vil gi Anne-Kat. Hærland strafferabatt, sier generalsekretæren i Presseforbundet til Dagbladet.

- Ikke et offer

Anne-Kat. Hærlands forsvarer framholdt i Dagbladet i går at TV-kjendisen har stått i den offentlige gapestokken, og at dette bør være et relevant moment i straffeutmålingen. Det er Kokkvold uenig i. Han synes ikke Hærland er blitt utsatt for noe hardkjør i mediene. I «Nytt på nytt» på NRK - der Hærland er en av hovedfigurene - ble det fleipet med fyllekjøringa.

- Anne-Kat. Hærland er jo en superkjendis i et av de mest sette TV-programmene i Norge. Hun er vant til mediene, har brukt mediene i denne saken for det den er verdt - og er iallfall ikke noe offer.

REAGERER: Per Edgar Kokkvold.<!--/BTEK0-->