Anne-Kat. mister bilen

Anne-Kat. Hærland får ingen ny bil fra sin sponsor Nissan etter promilleskandalen med den kjente programlederen og komikeren. Bilen hun krasjet er ikke kjørbar.Krasjet med to, blåste rødt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne-Kat. Hærland kjørte en Nissan Micra 1,4 liter hun disponerer fritt som en del av en sponsoravtale med Nissan Norge. Selskapet ble i går informert om Hærlands kollisjon og promillekjøring.

Avtalen mellom partene ble inngått på nyåret og skulle gjelde ut 2003.

- Vi har ingen planer om å gi henne noen ny bil og vi kommer ikke til å forlenge avtalen med henne til neste år, sier PR-ansvarlig, Knut Borgen i Nissan Norge til Dagbladet.no.

Ikke kjørbar

Bilen til Anne-Kat. står nå på et verksted etter at den ble tauet inn av et bilbergningsfirma i går. Bilen er ikke lenger kjørbar etter at den fikk skader i fronten. I dag blir den tauet til et annet verksted for reparasjon av karosseriskader.

- Bilen blir levert tilbake. Jeg har ikke fått snakket med Anne-Kat., men jeg regner med at hun mister sertifikatet om det er riktig at hun ble tatt med promille, sier Knut Borgen.

Han synes det er veldig kjedelig og trist at slike ting skjer.

- Promillekjøring er unødvendig og noe vi ikke aksepterer, sier Borgen.

Ryker lappen?

I et rundskriv fra Justisdepartementet til alle landets politimestere heter det at førerkortet kan inndras for en periode på 2 til 5 år for tilfeller med skjerpende omstendigheter.

Hærland kolliderte to ganger med andre biler og to personer i den ene bilen som ble påkjørt bakfra klagde over smerter i nakken, skriver VG. Det er ikke kjent hvilken promille Hærland hadde, men hun blåste rødt i et alko-meter på ulykkestedet og ble tatt med til politihuset i Oslo for en avlegge en utvidet blodprøve. Resultatet av slike prøver er som regel klare etter noen uker.

- Det er avgjørende for meg å ha en bil som er kjapp og lettvinn i bytrafikken, som snur på en femmer og som er kul å se på, sa Anne-Kat. til Nissan-Nytt tidligere i høst. Divaen skrøt av bilen

Micraen må gjennom en omfattende ansiktsløftning på karroseriverksted, men Anne-Kat. får den ikke tilbake.