Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne Katrine (44) og Lars Erik (43) kollapset etter to kilometer

Hunden kom tilbake i snøværet etter seks døgn.

 KREVENDE FORHOLD:  Redningshundene Agira (øverst) og Pepsi hviler i de krevende vinterforholdene, som kostet to menenskeliv ved Voss. Foto: Silje Madsgård, Norske Redningshunder.
KREVENDE FORHOLD: Redningshundene Agira (øverst) og Pepsi hviler i de krevende vinterforholdene, som kostet to menenskeliv ved Voss. Foto: Silje Madsgård, Norske Redningshunder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Obduksjonsrapporten fra Gades Institutt var ikke klar mandag ettermiddag, og dermed er det ikke kjent hvor lenge de to hytteturistene hadde ligget døde i Brandsetdalen ved Voss før de ble funnet søndag morgen.

Hordaland politidistrikt gikk i dag ut med navnene på de to omkomne: Anne Katrine Grønli (44) og Lars Erik Brandset (43), begge fra Porsgrunn.

Det er klart at de gikk ut fra Brandseth Fjellstove forrige søndag sammen med to hunder for å ta inn på en familiehytte drøyt tre kilometer derfra.

De kom bare to kilometer.

Det har vært kaldt, fuktig og mye snø i området den siste uka, men ikke ekstrem forhold. Og politiet utelukket tidlig at det kan ha skjedd noe kriminelt.

To kilometer - to timer
- De tragiske dødsfallene minner på hvor krevende og utmattende forholdene i fjellet kan være, sier hundefører Silje Madsgård i Norske Redningshunder til Dagbladet.

Sammen med sin hund Agira og kollegene Jørgen Andre Jordal/Pepsi fant hun en av de omkomne etter to timers tur langs stien de to saknede og hundene var forventet å bruke. Og det var like ved stien begge ble funnet med 15 - 20 meters mellomrom.

- Vi som fjellvante letemannskap brukte vi to timer på de to kilometrene. Normalt ville vi brukt halvparten, en time. Jeg gikk uten ski eller truger med snø opp til knærne. Det var vått under og nysnø oppå. Det var vel to-tre minusgrader da vi dro avgårde like før klokka 06, sier Madsgård.

Hun mener ikke de omkomne var lettkledd, slik et vitne som møtte dem på fjellstua har fortalt til Bergensavisen.

- Personen vi fant, hadde på seg boblejakke, vinterstøvler og vinterbukse. Vedkommende var ikke helt dekket av snø. Da vi kom nær, så vi at det lå en person der.

Den andre omkomne ble funnet av politimannskap.

Hunden kom tilbake
Det var sist torsdag - fem døgn etter at de to hadde dratt fra bilpunktet Brandseth Fjellstove - at pårørende slo alarm. De hadde ikke fått telefonkontakt siden helgen.

Den ene av de to blandingshundene kom ned igjen til fjellstua lørdag kveld, før den store leteaksjonen ble satt i gang.

- Den andre var i nærheten av de omkomne, og begge hundene var tilsynelatende i god form, sier hundefører Silje Madsgård til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media