Anne Lene er hekta på nett

- Det er lett å bli internettavhengig, men det er ikke nødvendigvis negativt. Selv har jeg fått et mye større sosialt nettverk etter at jeg begynte å chatte, sier Anne Lene Hvalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Lene er webutvikler og ivrig internettbruker. Det er fem år siden hun var inne på en snakkekanal for første gang. I dag chatter hun over 40 timer i uka.

Det første hun gjør når hun kommer på jobb, er å starte snakkeprogrammet. Det siste hun gjør før hun går, er å logge seg av. Er nettet nede på grunn av tekniske problemer, føler hun at noe mangler.

- Da jeg begynte å chatte, var det mest for å skravle. I dag chatter jeg stort sett med folk som jobber med det samme som meg. Vi diskuterer, hjelper hverandre og kommer med innspill, sier Lene.

I starten syntes Anne Lene det var ekkelt hvis noen fant ut hvem hun er. I dag bruker hun sjelden falsk identitet. De som er på snakkekanalen, har ofte blitt gode venner også utenfor nettet. Hege Nordli ved senter for teknologi og samfunn, NTNU, er enig.

- Folk prøver stort sett å være seg selv. Etter å ha snakket sammen en del på nettet, velger mange å møtes. Det gjør at folk prøver å gi et mest mulig riktig bilde av seg selv, selv om man ikke alltid lykkes, sier Nordli.

Nordli tror ikke Internett i seg selv er farlig, men at det kommer an på bruken.

- Noen vil alltid overdrive, men slik jeg ser det har Internett flere positive enn negative sider. Snakkekanalene utvider folks sosiale arena. Det er rett og slett en ny måte å få venner på, sier hun.

Surfing og chatting er en del av hverdagen til Anne Lene Hvalen.