Anne-Lise hørte høyt smell før en mann ble funnet død

Da hun ringte på hos naboen var det ingen respons.

HØRTE SMELL:  For meg opplevdes det som en eksplosjon, forteller Anne-Lise With som er nærmeste nabo til leiligheten der en mann ble funnet død. Foto: Fridgeir Walderhaug
HØRTE SMELL: For meg opplevdes det som en eksplosjon, forteller Anne-Lise With som er nærmeste nabo til leiligheten der en mann ble funnet død. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/ OSLO (Dagbladet): Etter en væpnet politiaksjon og søk med blant annet politihunder, pågrep politiet i kveld tre personer i Ålesund. De knyttes til funnet av en død mann i en leilighet i bydelen Spjelkavik i ettermiddag. 

- De har status som siktede i saken, men vi har ikke utformet noen formell siktelse. Det er tidlig i etterforskningen og vi vet fortsatt ikke hva vi står overfor, sier politiinspektør Unni Moen Vikebakk til Dagbladet.

Dødfallet har foreløpig status som mistenkelig.

Funnet etter brann
Det var brannvesenet som fant den døde personen. De rykket ut på melding om en brann i en leilighet i en firemannsbolig klokka 15.40.

- Brannen fikk de kontroll på i løpet av noen få minutter. Da de søkte gjennom leiligheten fant de en død person, sier  operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt.

Flere vitner har sett to-tre personer som forlot leiligheten løpende og politiet ba kort tid før pågripelsene om tips om disse personene.

Flere naboer har også hørt et høyt smell rundt klokka 15.30. En av disse er Anne-Lise With. Hun er nærmeste nabo til leiligheten der mannen ble funnet død.

- Som en eksplosjon - For meg opplevdes det som en stor eksplosjon, men kan ikke si om det var skudd eller noe annet, sier Anne-Lise With til Dagbladet.

Hun gikk så ut for å se hva som var årsaken til smellet.

- Der og da så jeg ikke noe røyk, og alt var stille. Hos naboen var det null respons da jeg ringte på, men jeg hørte brannalarmen gikk der inne, forteller hun.

- Akkurat da kom en annen nabo, og sammen åpnet vi døren som ikke var låst. Naboen forsøkte å gå inn, men da veltet det svart røyk ut og det var ikke mulig å ta seg lenger inn, forteller With.

Hun har fått midlertidig husly hos en nabo ettersom politiet har sperret av hele boligen der hun bor.

Ikke identifisert Mannen som bor i leiligheten beskriver hun som en rolig type. Politiet har foreløpig ikke noen sikker ID på den døde og ville i går bare bekrefte at det var en mann.

  - Vi er i en tidlig fase i etterforskningen. Men det er satt av store ressurser i saken. Vi har også bedt Kripos om bistand, opplyser Vikebakk.

- Det foregår faktainnsamling, teknisk og taktisk etterforskning. Vi avhører også vitner og sjekker tips, sier hun.

FULL ETTERFORSKNING: Krimteknikere fra politiet er på brannstedet og foretar tekniske undersøkelser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FULL ETTERFORSKNING: Krimteknikere fra politiet er på brannstedet og foretar tekniske undersøkelser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer