Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne Marie Ottersen: - Jeg blir lurt av bokklubben

- Bokklubbenes suksess er basert på å lure sånne som meg, sier postordrekunde Anne Marie Ottersen. - Jeg lar meg lokke av billige bøker og handler på postordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ekstremt lite opptatt av postordresalg, og tilhører ikke dem som handler klær eller pyntegjenstander på postorde. Jeg har derimot vært medlem av bokklubber en rekke ganger, forteller skuespiller Anne Marie Ottersen. Og bekrefter samtidig at hun tilhører den andelen medlemmer som til stadighet «blir lurt» - eller som lurer seg selv.

Glemsk

- Å motta bøker i posten, som man har glemt å avbestille, gir meg en umiskjennelig følelse av å bli lurt. Det er vel slike som meg som gir bokklubbene overskudd, ler Anne Marie Ottersen.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor det å handle på postordre ikke betraktes som helt stuerent. Det er kanskje dette med følelsen av å bli lurt. Ingen liker å bli lurt. I hvert fall ikke jeg. Når jeg får feil bok blir jeg eitrende forbanna - på meg selv. Og så melder jeg meg ut. Men etter en stund lar jeg meg friste av «tre bøker for ti kroner» og dermed er det hele i gang igjen.

Ja, jeg er medlem av en bokklubb akkurat nå. Så får vi se hvor lenge det varer denne gangen, gliser Anne Marie Ottersen, som gjerne lar seg smigre av å bli kalt bokorm.

Best på kino

Oslokinoenes direktør, Ingeborg Moræus Hanssen, lar seg ikke lokke av fargerike postordrekataloger og ditto tilbud. Snarer tvert imot.

- Hvorfor skulle jeg handle på postordre? Jeg har god tid til å handle det jeg trenger på vanlig måte.

- Bokklubber, da?

-Nei, vet du hva. Jeg simpelthen elsker å gå i bokhandelen. Jeg har skjemaskrekk og postordrehandel betyr skjemautfylling. Jeg giftet meg nettopp for å slippe å fylle ut et skjema - selvangivelsen. Postordre er definitivt ikke noe for meg, sier Moræus Hanssen.