Anne Mathea funnet død i Spania

Anne Mathea Røen Morken (21) ble funnet død i Spania. I Norge er hjembygda hennes i sorg.

SPANIA: En 21 år gammel norsk kvinne er funnet død i Spania. Video: Google Maps. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RINGEBU (Dagbladet): Det var Anne Mathea Morken (21) fra Ringebu i Innlandet som ble funnet død i Spania i forrige uke.

21-åringen ble funnet gata i Torremolinos like utenfor Málaga av en gruppe ungdommer i 00.30-tida natt til torsdag forrige uke, med tegn på kvelning, ifølge den spanske avisa El Pais.

Hun ble bekreftet død på stedet av helsepersonell. Det skal ha blitt funnet en tom veske eller pose ved kvinnen, men hun skal ikke ha hatt på seg ID-papirer da hun ble funnet, melder spanske medier.

Ifølge politiet ble kvinnen identifisert ved bruk av fingeravtrykk gitt av norske myndigheter. Politiet gjorde undersøkelser i kvinnens leilighet i forrige uke, ifølge NRKs opplysninger.

Politiet frigjorde i samråd med familien Morkens navn tirsdag ettermiddag.

BLOMSTER: Det ble lagt ned bomster og tent lys ved inngangen til Ungdomssenteret tirsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER: Det ble lagt ned bomster og tent lys ved inngangen til Ungdomssenteret tirsdag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Berører mange

Tirsdag kveld utenfor ungdomshuset i Ringebu kan folk samles for å minnes Anne Mathea Morken. Dagbladets reporter på stedet forteller at det er tent et par fakler utenfor ungdomshuset.

- Det jeg kan si er at det påvirker i veldig sterk grad når slike tragedier oppstår, forteller sokneprest i Ringebu, Terje Elvestad.

BERØRER: Sokneprest Terje Elvestad sier at mange er berørt etter dødsfallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BERØRER: Sokneprest Terje Elvestad sier at mange er berørt etter dødsfallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Klokka 18.00 åpnet ungdomssenteret hvor soknepresten forteller at folk kan komme sammen og tenne lys på det lille tettstedet øverst i Gudbrandsdalen.

- De får mat og drikke og det er fagpersoner i alle kategorier til stedet hvis noen ønsker det.

Han sier at det i høyeste grad påvirker lokalbefolkningen.

- Det er tragisk og berører mange.

Soknepresten forteller at dagene framover er de er åpne og tilgjengelig for alle som måtte trenge det.

- Sårt

Kommunaldirektør i Ringebu, Håvard Gangsås, forteller at etter de fikk bekreftelsen har det vært ekstra sårt. Lokalmiljøet i Ringebu er sterkt preget etter dødsfallet, forteller han.

TRIST: Håvard Gangås forteller at har vært både tungt og trist etter beskjeden om dødsfallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRIST: Håvard Gangås forteller at har vært både tungt og trist etter beskjeden om dødsfallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er et ungt menneske i starten av livet, som vi gjerne skulle hatt med oss i Ringebu i mange, mange år. Så det er ekstra trist. Det er en liten landsby hvor mange kjenner hverandre, og da blir vi tett på. Det gjør oss dypt sørgmodig at dette skjer en av våre unge.

Det er satt krisestab i kommunen og et samarbeid med kirken. De vil være tilgjengelig både på ungdomssenteret i kveld, og seinere hvis det er behov, opplyser kommunaldirektøren.

- Vi har en oppegående helsetjeneste så hvis noen får en reaksjon etter for eksempel en dag så kan de ta kontakt via sin fastlege eller vårt psykiatriteam.

- Et stort sjokk

Morken startet som deltidsansatt i Annis Pølsemakeri i 2016, forteller Anni Byskov, daglig leder i kjøttprodusenten i Ringebu.

Byskov sier at de er sterkt preget etter dødsfallet.

- Vi er lei oss og det var et stort sjokk for oss alle sammen. Det føles uvirkelig. Vi har stor medfølelse for hele familien, vi er et lite samfunn hvor alle kjenner alle.

PREGET: Anna Mathea Morken jobbet tidligere som deltidsansatt ved Annis Pølsemakeri. Daglig leder Anni Byskov forteller at alle er preget over det som har skjedd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PREGET: Anna Mathea Morken jobbet tidligere som deltidsansatt ved Annis Pølsemakeri. Daglig leder Anni Byskov forteller at alle er preget over det som har skjedd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Dypt tragisk det som har skjedd, sier Erlend Sandvik, rektor ved Gausdal videregående skole, hvor Morken var elev for rundt tre år siden.

Aktiv

Ifølge VG var Anne Mathea Morken i ungdomsårene aktiv i Ringebu-Fåvang Skiklubb og deltok blant annet i NM-stafetten i 2018.

De opplyser at hun også har vært student ved den norske privatskolen Active Education i skoleåret 2021-2022.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer