Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Anne Panne» kupper underholdningen

Ikke snakker hun dialekt, ikke er hun mann, ikke har hun jobbet i TV før og ikke har hun fylt 30. Likevel tar Anne Sandvik styringa i «Underholdningsavdelingen» i NRK 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyttere som våkner med P3 lørdag morgen kjenner «Anne Panne». Mellom 10.00 og 12.00 styrer Anne Sandvik og Marit Karlsen lytterne og seg sjøl ut av lørdagsapatien.

- Jeg var hardere rammet før. Men nå kaldstarter jeg tidlig hver lørdag morgen, og blir imponert over hvor mye jeg får ut av helga, når jeg står opp tidlig, sier P3-reporteren.

Hun føyer seg inn i rekken av P3-folk som tar turen over i TV-huset. En av forgjengerne heter Synøve Svabø. Er det en slik reporter vi skal få?

- Spørsmålet var ikke uventet. Synøve er Synøve, og noe for seg sjøl. Men de litt respektløse, korte intervjuene er jo noe P3-folk har lært seg, mener Anne.

Skal bli ...

Fransk, sosiologi og idéhistorie skaffet Anne en cand.mag. og en engelsk Master-grad i radio, og dermed noe å falle tilbake på dersom hun ikke vil jobbe i radio og TV «når hun blir stor».

- Alle spør hva jeg skal gjøre når jeg blir stor. Man jobber ikke i P3 til man blir gammel. Jeg vet ikke hva jeg skal bli, men jeg tror jeg har lyst til å sulle og flyte rundt i NRK. Det å få lov til å jobbe i radio og samtidig litt i TV, føles veldig all right.

- Skal du arve både jobben og tredemølla etter Jo Raknes?

- Jeg satser på trampoline, humrer Anne.

Høy terskel

- 15. januar er debuten. Begynt bite negler ennå?

- Nervene kommer kanskje, men siden jeg har erfaring med å være direkte på lufta, tror jeg terskelen for å bli overnervøs er ganske høy. Dessuten får jeg en stab med flinke reportere som gjør meg trygg. Få med det at det egentlig er dem som gjør hoveddelen av jobben, mens jeg bare skal sy sammen, beordrer Anne.

- Hva er du spesielt opptatt av på kulturfronten?

- Til tross for at jeg jobber i P3 er jeg ikke spesielt musikkfiksert. Føler jeg gjør best jobb når jeg intervjuer folk som jobber med litteratur, teater og film. Og på grunn av arbeidsformen i P3, med korte, konsentrerte intervjuer, har jeg lært å ikke pælme ut orda, uten å vite hva jeg skal med dem, slutter Anne Sandvik.