Anne tok en Gro

For mer enn ett år siden tok Sp-leder Anne Enger Lahnstein beslutningen: Hun vil gi seg som partileder våren 1999. Allerede i april varslet hun nære medarbeidere om sitt valg og satte dato for offentliggjøringen til 3. desember. I ren Gro-stil hadde hun full regi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NOK: 16 år i ledelsen av Senterpartiet er nok, mener Anne Enger Lahnstein.

Det eneste hun ikke hadde planlagt, var at hun denne dagen skulle være fungerende statsminister fordi Kjell Magne Bondevik er i Latin-Amerika.

Spennende

- Det er få forunt å få oppleve så mye som jeg har gjort som partileder. Det har vært en spennende og krevende periode på 90-tallet som jeg føler meg privilegert over å ha vært med på. Folkets nei til EU og dannelsen av en sentrumsregjering er de største seirene. Men det har vært både oppturer og nedturer. Jeg føler meg ikke sliten. Men dere har hatt mye glede av meg. 16 år i partiledelsen og åtte år som leder får være nok. Nå er tida inne for å slippe nye krefter til, sier Anne Enger Lahnstein.

Hun understreker at hun ikke forlater politikken. Hun fortsetter som kulturminister og er valgt til Stortinget fram til 2001.

Tung valgkamp

Lahnstein er stolt over at beslutningen om å trekke seg ikke har lekket ut. Men at hun gir seg etter 16 turbulente år i partiledelsen, kommer ikke overraskende. På Dagbladets spørsmål om det er valgnederlaget i fjor som ligger bak beslutningen om å trekke seg, svarer hun:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer