Anne trår vannet

Sp-leder Anne Enger Lahnstein overlater til de regjeringsoppnevnte juristene å vurdere om den framforhandlede Schengen-avtalen er god nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag skal forhandlingsleder, ambassadør Per Ludvig Magnus, først informere statssekretær i UD, Åslaug Haga (Sp), og seinere juristgruppa om resultatet som ble oppnådd fredag.

Imens trår Anne vannet. Minst av alt ønsker hun å miste styringen i partiet i nok en brennbar EU-sak, slik hun gjorde med veterinæravtalen. Hun ber om tid til å sette seg inn i resultatet av forhandlingene.

Samtidig presiserer hun at alle regjeringspartiene er imot Schengen-avtalen, men at den ble vedtatt av stortingsflertallet i 1997. Hun føyer til at regjeringen lojalt har framforhandlet en ny Schengen-avtale etter at dette samarbeidet ble en del av EU. Og understreker at det som nå foreligger er forhandlet av embetsmenn. Dessuten gjenstår det ennå detaljer før alt er på plass.

Holder alt åpent

Altså holder hun alle muligheter åpne.

Hun provoserer ikke stortingsflertallet, hun provoserer ikke sine egne Schengen- og EU-motstandere. Og hun skaffer seg tid til å områ seg etter at resultatet av forhandlingene nok kom brått på partitoppene. - Nå må vi ta det med ro og se på det som er resultatet av forhandlingene. Alle partier på Stortinget har en plikt til å gå igjennom dette grundig. Det dreier seg om forholdet til Grunnloven. Jeg regner med at alle vil være opptatt av å se juristenes oppfatning av resultatet. Samtidig er det et politisk spørsmål som vi må bruke tid på å finne løsninger på, sier Sp-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer