«Anne var lett og lys og varm»

Hjelmeland kirke var fullsatt da familie og venner i dag tok farvel med Anne Slåtten (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 400 mennesker fylte den hvite kirken i Hjelmeland for å ta et siste farvel med 22 år gamle Anne Slåtten. Før begravelsen vaiet flaggene på halv stang over hele bygda. Ni dager etter det brutale drapet på sykepleierstudenten i Førde, preges hjembygda ennå av sjokk.

- Anne var lett og lys og varm som våren, sa sogneprest Rune Andreassen i sin tale. Han fant ordene for tanker som tynget mange av de bøyde hodene i kirken om hvordan alt ble forandret 6. juni.

- Nå er Anne tung, mørk og kald som en høststorm. Vi vet ennå ikke hva som skjedde, men resultatet gråter vi over, sa sognepresten.

Sorg

2 750 mennesker bor spredt utover Hjelmeland. Drapet på den unge sykepleierstudenten preger bygda. Innbyggerne er ordløse i sorgen og sjokket over Anne Slåttens brutale død.

- Dette er en samling vi aldri skulle vært samlet til, sa sogneprest Andreassen. Den nær 150 år gamle kirken var fylt med fargerike blomster som understreket at bygda har mistet en ung kvinne. Sognepresten formanet de sørgende om å bruke den energien de får fra sinnet på å ta vare på hverandre.

- Det var slik Anne var. Hun var den omsorgsfulle jenta, minnet sognepresten om.

Savnet

Mange av 22-åringens venner var til stede i kirken, og studentvenner fra Førde holdt minnetale. Og ved Førde Helsetun er det mange eldre som savner den varme pleieren.

- Hun var alltid så nær pasientene, sa Eva Marie Halvorsen på vegne av de ansatte ved pleiehjemmet.

Det var et langt begravelsesfølge som fulgte kisten videre til Sandanger kirkegård, der 22-åringen ble stedt til hvile.

(NTB)

DREPT: Anne Slåtten (22).