Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anneli Dreckers pappa gir bort hustomt til rumenske tiggere

Ble venner under handletur.

GAVMILD:  Faren til Anneli Drecker har engasjert seg for å hjelpe et rumensk ektepar ut av fattigdom. Nå gir ham dem en boligtomt i julegave. Foto: Steinar Buholm
GAVMILD: Faren til Anneli Drecker har engasjert seg for å hjelpe et rumensk ektepar ut av fattigdom. Nå gir ham dem en boligtomt i julegave. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artist Anneli Dreckers far, tromsøværingen Peter Drecker (76), har gitt et par fra han ble kjent med på gata i Tromsø, en hustomt i deres hjemland Romania.

Til Nordlys forteller han at han traff Marian Cice utenfor et kjøpesenter i påsken. Mens folk gikk forbi med fulle handleposer, satt Cice og solgte gatemagasinet «Folk er folk».

- Jeg tenkte da at han burde få seg en handlevogn og samme mulighet til å kjøpe inn alt han trengte. På den tiden delte han en campingvogn med opp til ni andre personer, hvor de måtte sove sittende for å få plass, forteller Drecker.

Han sier at Marian Cice hele tiden ville avbryte handleturen.

- Men jeg insisterte på at han skulle få det han trengte. Den stoltheten og gleden han utstrålte fordi han kunne gå i kassen som alle andre, er vanskelig å beskrive, sier han.

Handleturen ble starten på et spesielt vennskap.  76-åringen begynte etter hvert å tenke på om det var en mulighet for å hjelpe Marian Cice og kona på mer permanent basis.

Etter å ha undersøkt med myndighetene i Romania og ambassaden, kom han på ideen om å kjøpe en tomt på ekteparet.

Her skal de nå med hjelp fra venner bygge seg en bolig.

- Hvordan kjenner du deg trygg på at du ikke blir lurt? Ble Decker spurt av TV2, som først skrev om saken.

- Jeg kan ikke bli lurt. Som giver må jeg leve med min handling. Om mottakeren sløser det bort eller lurer deg, har han i virkeligheten lurt seg selv, svarer Drecker.

Datteren Annelie Drecker er stolt av sin rause far.

«Min pappa har schmellt til! Veldig rørt og stolt av deg» skriver hun på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media