GAVMILD:  Faren til Anneli Drecker har engasjert seg for å hjelpe et rumensk ektepar ut av fattigdom. Nå gir ham dem en boligtomt i julegave. Foto: Steinar Buholm
GAVMILD: Faren til Anneli Drecker har engasjert seg for å hjelpe et rumensk ektepar ut av fattigdom. Nå gir ham dem en boligtomt i julegave. Foto: Steinar BuholmVis mer

Anneli Dreckers pappa gir bort hustomt til rumenske tiggere

Ble venner under handletur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artist Anneli Dreckers far, tromsøværingen Peter Drecker (76), har gitt et par fra han ble kjent med på gata i Tromsø, en hustomt i deres hjemland Romania.

Til Nordlys forteller han at han traff Marian Cice utenfor et kjøpesenter i påsken. Mens folk gikk forbi med fulle handleposer, satt Cice og solgte gatemagasinet «Folk er folk».

- Jeg tenkte da at han burde få seg en handlevogn og samme mulighet til å kjøpe inn alt han trengte. På den tiden delte han en campingvogn med opp til ni andre personer, hvor de måtte sove sittende for å få plass, forteller Drecker.

Han sier at Marian Cice hele tiden ville avbryte handleturen.

- Men jeg insisterte på at han skulle få det han trengte. Den stoltheten og gleden han utstrålte fordi han kunne gå i kassen som alle andre, er vanskelig å beskrive, sier han.

Handleturen ble starten på et spesielt vennskap.  76-åringen begynte etter hvert å tenke på om det var en mulighet for å hjelpe Marian Cice og kona på mer permanent basis.

Etter å ha undersøkt med myndighetene i Romania og ambassaden, kom han på ideen om å kjøpe en tomt på ekteparet.

Her skal de nå med hjelp fra venner bygge seg en bolig.

- Hvordan kjenner du deg trygg på at du ikke blir lurt? Ble Decker spurt av TV2, som først skrev om saken.

- Jeg kan ikke bli lurt. Som giver må jeg leve med min handling. Om mottakeren sløser det bort eller lurer deg, har han i virkeligheten lurt seg selv, svarer Drecker.

Datteren Annelie Drecker er stolt av sin rause far.

«Min pappa har schmellt til! Veldig rørt og stolt av deg» skriver hun på Facebook.