Annenhver elev kjeder seg på skolen

Mer enn halvparten av elevene kjeder seg på skolen, og særlig de som går siste året på ungdomsskolen synes skolen er pyton. - Det kan ikke bety annet enn at undervisningen har liten relevans for dem, sier Helga Hjetland, leder i Norsk Lærerlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

...men her er det gla'skole hver torsdag

Men selv om elevene kjeder seg, er det mange forhold ved skolen de trives med. Det gjelder spesielt vennene, friminuttene og klassemiljøet.

Dette går fram av en stor landsomfattende elevundersøkelse som Markeds- og Mediainstituttet (MMI) har gjennomført i samarbeid med Dagbladet.

Det er flest elever ved store skoler som kjeder seg. Disse synes heller ikke at skolen er særlig lærerik. Elever med norsk bakgrunn er mer tilbøyelige til å synes at skolen er kjedelig.

Undersøkelsen viser også at det er elevene på de høyeste klassetrinnene som kjeder seg mest.

Rastløse

- Ungene i skolen i dag har vokst opp i et underholdningssamfunn med action og skiftende aktiviteter hele tida. Skolens oppgave blir derfor å lære disse rastløse ungene utholdenhet og evne til å sitte i ro og fullføre en oppgave, sier lærerlagslederen.

Verken skole eller arbeidsliv er sprudlende festlig hele tida. Likevel mener hun det er foruroligende at over halvparten av elevene kjeder seg.

- Det må bety at undervisningen ikke er tilfredsstillende, og at skolen ikke makter å ta tak i det som elevene mener er aktuelle samfunnsproblemer, sier lærerlagslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer