Annenhver innvandrer uten jobb

Av de 330 000 innvandrerne i Norge er halvparten arbeidsledige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Omkring halvparten av dem er sysselsatt og i arbeid. De aller fleste har etter hvert funnet seg godt til rette i landet, heter det i Statistisk sentralbyrås pressemelding som følger den nye rapporten «Innvandrere i Norge-Hvem er de, og hvordan går det med dem?». Det melder Petre.

Mer enn halvparten av innvandrerne i Norge kommer fra land i den tredje verden. Inkluderer man innvandrere fra Øst-Europa, utgjør de 70 prosent av innvandrerbefolkningen og 5,1 prosent av befolkningen i alt.

100 000 av innvandrerne har sin bakgrunn i vestlige land. En innvandrer har SSB definert som «født i utlandet av to utenlandsfødte foreldre, eller deres etterkommere født i Norge med to foreldre som selv var innvandrere».

- Hovedinntrykket er at integreringen av innvandrerne «går seg til» med tiden, skriver forsker Lars Østby i Statistisk Sentralbyrå i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer