Annenhver returnert fremmedkriger straffeforfulgt

Halvparten av de 30 fremmedkrigerne som har kommet tilbake etter å ha reist til Syria eller Irak, er straffeforfulgt i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt en tredel av de 80-90 personene som ifølge Politiets sikkerhetstjeneste har reist, har kommet hjem i live. 20 personer antas å ha mistet livet, mens 40 personer fortsatt befinner seg i Syria, skriver Aftenposten.

- Bortimot halvparten av dem som har returnert, er blitt straffeforfulgt, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

De er siktet eller dømt for brudd på den såkalte terrorparagrafen, paragraf 147a-d i straffeloven. Noen av dem sitter varetektsfengslet.

Fremmedkrigere som kommer tilbake til Norge blir gjenstand for en individuell vurdering av PST. Ut fra flere kriterier vurderes det hvem som bør få tettere oppfølging, enten i regi av PST eller andre instanser. Det kan innebære alt fra forebyggende arbeid og hjelp til å skaffe seg jobb og komme tilbake til et normalt liv til overvåking, pågripelse og fengsling.

- Vi vil ikke la personer gå fritt her dersom vi mener at vi greier å etablere et bevisbilde som gir skjellig grunn til mistanke, har PST-sjef Benedicte Bjørnland tidligere sagt til avisen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 641206272


Varnish cache server