Annes familie ante ikke at legesamboeren var drapsmistenkt

- Det var et nytt sjokk, sier bistandsadvokaten.

ANTATT ÅSTED: I dette huset skal Anne Linell Sundt ha blitt drept. Hennes samboer, en lege i 50-åra, er siktet for drapet. Han nekter straffskyld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANTATT ÅSTED: I dette huset skal Anne Linell Sundt ha blitt drept. Hennes samboer, en lege i 50-åra, er siktet for drapet. Han nekter straffskyld. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den drapssiktede Oslo-legen i 50-åra som er siktet for å ha drept sin samboer og pasient Anne Linell Sundt (39) ble varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett i morges.

Han nekter straffskyld.

- Siktede ble varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. Det begrunnes med bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo-politiet som møtte i retten i dag.

Siktedes forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, mener politiet har lite nytt å fare med i saken.

Ante ingenting Anne Linell Sundt ble funnet død i hennes og den nå drapssiktede legens felles hjem på Oslos vestkant 12. desember i fjor. Politiet etterforsket raskt saken som et mistennkelig dødsfall. Men det var et sjokk for de pårørende da hennes samboer ble pågrepet, siktet for drap og varetektsfengslet ni måneder senere, ifølge familiens bistandsadvokat Cathrine Møller Faaberg i advokatfirmaet Hjort.

- Det var et sjokk da hun døde og et nytt sjokk da det ble tatt ut en siktelse i saken. De ante ingenting før et par dager før han ble varetektsfengslet, sier Faaberg til Dagbladet.

Hun sier familien ønsker svar på hva som har skjedd med henne, og at drapssiktelsen samtidig ble en slags lettelse for familien.

- De ble lettet over at noe hadde skjedd. De ønsker bare ro og informasjon om hva som har skjedd, sier hun.

Bistandsadvokaten sier familien har full tillit til politiets arbeid i saken selv om de ikke har fått veldig mye informasjon ennå.

- Det har forståelse for at det tar tid å etterforske og at sakens dokumenter ikke er tilgjengelig for dem og de bare avventer, sier advokaten.

DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer

Full etterforskning
Etter det Dagbladet kjenner til prioriteres drapsetterforskningen svært høyt i Oslo-politiet. Dagbladet kjenner til at fire drapsetterforskere jobber med saken på heltid, noe som er et stort etterforskningsteam. I tillegg jobber sju dataetterforskere med å gjennomgå den store mengden med elektroniske lagringsmedier som er beslaglagt i saken.

Politiet har ransaket legens bolig og hans legeklinikk utenfor Oslo sentrum flere ganger. Det er funnet en rekke nye og eldre telefoner, nettbrett og PCer, og politiet forsøker å gjenopprette gamle meldinger og finne informasjon på enhetene, og forsøker å finne ut hvem som disponerte hva.

- Politiet prioriterer saken høyt, sier påtaleansvarlig for saken, politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet til Dagbladet.

Sjekker om siktede har skjult spor Henriksbø sier de fortsatt er i den såkalte innhentingsfasen av saken der de avhører vitner og innhenter spor.

- Både avdøde og siktede disponerte flere telefoner og vi forsøker å finne ut hvem som disponerte hva. Vi mener å ha kontroll på det meste, men kan ikke utelukke at vi vil finne mer. Hva som foreløpig er funnet i de forskjellige lagringsenhetene kommenterer vi ikke, men flere av lagringsenhetene er interessante for oss, sier Henriksbø.

En av politiets utfordringer i saken er at det gikk mange måneder fra Sundt ble funnet død 12. desember i fjor til hennes samboer ble drapssiktet 14. september i fjor. I mellomtida har legen disponert flere av hennes elektroniske artikler eller gitt de bort til andre, ifølge politiet.

- Vi etterforsker om han har skjult elektroniske spor, men vi er fortsatt tidlig i våre undersøkelser av dette og den videre etterforskningen vil avdekke om han gjort det, sier Henriksbø til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram