KNIVSTUKKET ETTER FORESTILLING: Den tyske skuespilleren Anne Kulbatzki (28) med teaterutdannelse fra Sunnhordland folkehøgskole ble angrepet med kniv etter forestilling i Berlin tirsdag kveld. Her fotografert i Wien for to år siden. Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com.
KNIVSTUKKET ETTER FORESTILLING: Den tyske skuespilleren Anne Kulbatzki (28) med teaterutdannelse fra Sunnhordland folkehøgskole ble angrepet med kniv etter forestilling i Berlin tirsdag kveld. Her fotografert i Wien for to år siden. Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com.Vis mer

Annes norske teaterlærer: - Fikk hakeslepp da jeg hørte om knivstikkingen

Norsk statsborger  pågrepet for Berlin-angrep mot skuespiller fra folkehøgskole i Sunnhordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk statsborger (29) er pågrepet etter at skuespilleren Anne Kulbatzki (28) ble knivstukket utenfor Das Deutsche Theater midt i Berlin i går kveld, melder VG. Også avisa Der Tagesspiegel skriver at den pågrepne mannen er fra Norge.

Avisene Bild og BZ beskriver 29-åringen som en stalker.

Politiet i Berlin opplyser til Dagbladet at den siktede mannen er bosatt i Berlin. De opplyser også at Kulbatzki er skrevet ut av sykehuset i dag.

- Den siktede sitter fortsatt i avhør. Det vil bli tatt en avgjørelse i løpet av ettermiddagen om han skal framstilles for varetektsfengsling, sier en pressekontakt i Berlin-politiet.

Politiet i Berlin opplyser at mannen ble overmannet av forbipasserende på stedet, og så pågrepet.

Kulbatzki er tidligere elev ved Sunnhordland folkehøgskule.

- Talentfull

Eli Hårklau er teaterlærer på folkehøgskolen på Halsnøy, og hadde Anne Kulbatzki som elev det første skoleåret hun jobbet her - i 2007/2008.

- Jeg fikk først høre om hva som hadde skjedd og navnet i bilradioen på vei hjem fra skolen i ettermiddag. Jeg fikk hakeslipp, for å si det mildt, og nå skriver jeg en melding til henne på Facebook med ønske om god bedring, sier Hårklau til Dagbladet.

Hun har bare hatt sporadisk kontakt med sin første elev folkehøgskolen for åtte år siden.

- Jeg husker henne som talentfull, vet at hun har utdannet seg videre og jeg følger med på karrieren. Dette var rystende å høre, samtidig som det er en lettelse å få vite at hun er utskrevet fra sykehus, sier læreren til Dagbladet.

Godt rykte

Hun peker på at norske og skandinaviske folkehøgskoler har et godt rykte blant europeiske og andre utenlandske ungdommer som vil teste ut teater.

- Det året Anne Kulbatzki gikk her, var det tre tyske jenter. Og dette året har vi teaterelever fra Tyskland, Skottlandog USA, sier lærer Eli Hårklau.

Saken oppdateres.