Annetta, Angelito og Shqipe satt fri

Fire uker i fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var midt i lunsjen 28. oktober de tre FN-arbeiderne ble tatt til fanger av tungt bevæpnede menn i Kabul.

I nesten fire uker ble de sittende i fangenskap hos gruppa, som skal ha sympatier med Taliban. Dette var første gang utenlendinger har blitt tatt til gisler i Kabul siden Talibans fall for tre år siden.

Friske

- De er ute, opplyser nå FN-talsmann Manoel de Almeida e Silva, ifølge AP.

Annetta Flanigan fra Nord-Irland, filippinske Angelito Nyan og Shqipe Hebibi fra Kosovo jobbet alle i Afghanistan i regi av FN, og skulle bidra under landets første frie presidentvalg, som ble avviklet 9. oktober.

En talsmann for de fillipinske myndighetene forteller at det ikke har vært løsepenger inne i bildet. Den militante gruppa hevder de selv satte de tre fri.

Alle er ved god helse. Myndighetene opplyser at de tre ble frigitt i natt og at de nå har vært gjennom medisinske undersøkeler på et NATO-sykehus i Kabul.

Raidet

Den gledelige nyheten kom bare timer etter at amerikanske og afghanske styrket raidet to hus i Kabul. 10 mennesker er arrestert i forbindelse med kidnappingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.