Annette (18) kan vinne pokerpott på 11 millioner

To spillere igjen ved finalebordet ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den  unge norske pokerstjerna Annette Obrestad (18) satt like før midnatt med chips for nesten tre millioner dollar, og det var da bare hun og John Tabatabai som satt igjen ved finalebordet i World Series of Poker-turneringen.

• Her kan du følge millionturneringen steg for steg.

Det betyr at 18-åringen har store sjanser til å kapre hoveddelen av den enorme potten, som totalt er på svimlende 3 620 000 pund, eller rundt 41 millioner kroner.

Da det var to spillere igjen, ble pengene stablet på bordet - i kontanter.

Vinneren stikker av med én million pund, rundt 11 millioner kroner, andreplass får 570 150 pund, og tredjeplass gir en utbetaling på 391 910 pund. Det betyr at at Obrestad allerede har sikret seg over 6,4 millioner, selv om duellen med Tabatabai skulle gå galt.

18-åringen er  mildt sagt klar over at det nå dreier seg om svært, svært mye penger i London - og at hun er favoritt.

- Hun sa til meg at «jeg spiller for å vinne, og dette føler jeg at jeg klarer», forteller Per Hagen i norske Card Player Magazine, som snakket med Obrestad på telefon da hun i 22-tida gikk til middagspause.

- Hun har aldri vunnet noe som er i nærheten av noe så stort, men har vunnet utallige turneringer på nettet, sier Hagen, som er en venn av Obrestad.

Ifølge Haugen er det svært aggressive pokerspillere som nå kjemper om millionene, og han forventer derfor at turneringen kan være over når som helst.

18 år gamle Obrestad har blitt kjent blant spillere over hele verden som «Annette_15», et kallenavn hun startet pokerkarrieren med for tre år siden.

• Les Obrestads egen blogg fra pokerlivet her

Hun var lenge rangert som den beste turneringsspilleren på nettet av nettstedet PocketFives.com, og var ifølge Card Player Norge første ikke-amerikaner og første kvinne til å ligge som nummer en.

Hun startet med poker som 15-åring etter å ha sett en annonse for en pokerside under et bowlingprogram på TV.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>UNG POKERSTJERNE:</B> Norske Annette Obrestad har blitt en av verdens mest kjente pokerspillere og startet den spesielle karrieren allerede som 15-åring.
PRØVER Å DRA SEIEREN I LAND: Annette Obrestad i dyp konsentrasjon under World Series of Poker-turneringen søndag kveld.