Du leser nå Dagbladet Pluss

Anniken (23) var så besatt av å være sunn at hun ble syk av det

- Jeg dannet meg egne regler i hodet om hva jeg kunne og ikke kunne spise.

BLITT FRISK: Anniken Cappelen Søvik har slitt med ortoreksi, men er nå frisk og har et sunt forhold til både mat og trening.
Foto: Sveinung Ystad
BLITT FRISK: Anniken Cappelen Søvik har slitt med ortoreksi, men er nå frisk og har et sunt forhold til både mat og trening. Foto: Sveinung YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det å spise sunt og trene er for mange en naturlig del av hverdagen. Men for andre kan det bli til ortoreksi som handler om å være sykelig opptatt av å spise sunt.

For Anniken Cappelen Søvik (23) startet det da hun begynte å trene igjen etter en pause.

- Jeg ble veldig opptatt av det. Plutselig kunne jeg ha vært med på tre gruppetimer på en kveld. Etter hvert ble jeg mer opptatt av å spise sunt, og jeg dannet meg egne regler i hodet om hva jeg kunne og ikke kunne spise, forteller hun.

Siden ortoreksi ikke er en offisiell diagnose, er det ingen forskning på det i Norge. Derfor vet ingen hvilken alder eller kjønn det rammer flest.

Kvalitetsmat

Da juleferien var over på nyåret, forsto Søvik at det var noe som ikke stemte. Hun forteller at dagene ble veldig ensidige, og at energien ikke var på topp da skolen skulle begynne igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.