Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anniken holder døra åpen

Avviser ikke at hun har lyst å bli ny barne- og likestillingsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JESSHEIM (Dagbladet): I april i fjor avviste hun kategorisk overfor VG at hun kunne tenke seg en plass rundt kongens bord som arvtaker for daværende barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem. Men da Dagbladet traff henne hjemme på Jessheim i går, var hun var hun langt fra så avvisende.

Les også: Blir Anniken endelig statsråd?

Torsdag i forrige uke trakk Manuela Ramin-Osmundsen seg fra jobben etter bare fire måneder, og Huitfeldt var også en av kandidatene som var svært aktuell som ny barne- og likestillingsminister før Ramin-Osmundsen trakk seg.

- Jeg har aller, aller mest lyst til å jobbe med utdanning. Derfor er dette en uaktuell problemstilling, sa Huitfeldt til VG allerede i april i fjor.

Nå må statsminister Jens Stoltenberg på nytt finne barne- og likestillingsminister, og Anniken Huitfeldt er på nytt høyaktuell.

- Har du lyst til å bli statsråd?

- Det er mange hensyn å ta, sier hun og smiler til Dagbladet.

Så legger hun til:

På GJERDET?: Ap-politiker Anniken Huitfeldt ber om at partiet får ro til å finne den beste kandidaten til å etterfølge Manuela Ramin-Osmundsen som barne- og likestillingsminister. Foto: JAQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
På GJERDET?: Ap-politiker Anniken Huitfeldt ber om at partiet får ro til å finne den beste kandidaten til å etterfølge Manuela Ramin-Osmundsen som barne- og likestillingsminister. Foto: JAQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

- Jeg er veldig glad for å jobbe med det jeg jobber med nå på Stortinget.

Høyaktuell kandidat

Huitfeldt ønsker ikke å si så mye mer om saken før ny statsråd skal utnevnes - sannsynligvis i begynnelsen av neste uke.

- Nå trenger partiet tid til å tenke seg om. Det er mange hensyn å ta, og vi må få ro til å avgjøre hvem som skal overta, sier hun.

Huitfeldt er både tidligere AUF-leder, stortingsrepresentant og leder av Aps kvinnenettverk. Flere av fylkeslederne i partiet har allerede overfor NTB tatt til orde for at Huitfeldt med sin brede erfaring er det åpenbare valget til å etterfølge Ramin-Osmundsen.

Skulle hun bli ny statsråd, vil hun blant annet bli en svært sentral premissleverandør i diskusjonen rundt en såkalt tredeling av foreldrepermisjonen ved fødsel. Flere sentrale politikere i Ap, deriblant Oslo Aps kvinnenettverk har gått inn for en endring av dagens ordning slik at mor og far får hver sin tredel av foreldrepermisjonen ved fødsler, mens de fritt kan velge hvem som skal benytte den siste tredelen.

Huitfeldt ønsker ikke en slik endring.

Mot tredeling

- Jeg er mot tredeling av dagens antall uker. Maks seks måneder permisjon til mor er for lite for mange. Det langsiktige målet i Arbeiderpartiets program er at alle skal få 52 uker totalt med full lønn. Da vil det også være rom for å øremerke mer til far, sier Anniken Huitfeldt.

- Ønsker du å stanse de endringene Ramin-Osmundsen begynte å åpne for i retning en tredeling av fødselspermisjonen?

- Jeg har diskutert dette med Manuela mange ganger, og jeg har aldri opplevd at vi har vært direkte uenig. Jeg ønsker en diskusjon i partiet om denne saken, og jeg går inn i den diskusjonen med åpent sinn. Jeg ønsker også større pappakvote.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media