Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Annis ektemann nekter å la seg utlevere

Drapssiktede Shrien Dewani (30) blir inntil videre sittende i britisk politiarrest.

NYGIFTE: Britiske Shrien Dewani (30) giftet seg med svenske Anni Hindocha (28) fra Mariestad ved Vänern i midten av oktober. Tre uker seinere ble hun drept under bryllupsreisen til Sør-Afrika. Foto: Privat/AP/Scanpix
NYGIFTE: Britiske Shrien Dewani (30) giftet seg med svenske Anni Hindocha (28) fra Mariestad ved Vänern i midten av oktober. Tre uker seinere ble hun drept under bryllupsreisen til Sør-Afrika. Foto: Privat/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Shrien Dewani (30), som er mistenkt for å stå bak kidnappingen av og drapet på sin svenske kone Anni (28), nekter å la seg utlevere til Sør-Afrika. Han blir sittende i varetekt inntil videre, skriver Expressen.se.

Den 30-årige briten meldte seg selv for politiet i hjembyen Bristol tidlig i dag, etter at den sørafrikanske påtalemyndigheten i går satte ham under mistanke for drapet på kona, som skjedde under parets bryllupsreise for en knapp måned siden.

Anket Etter en times seanse i City of Westminster Magistrates' Court, der en sørafrikansk statsadvokat framla anklagene mot Shrien, ble det besluttet at han kan løslates mot en kausjon på ca. 2,5 millioner kroner.

Slutningen ble imidlertid straks anket av sørafrikanerne, og dermed blir brudgommen sittende i politiarresten inntil anken er behandlet.

Det var 13. november at drosjen Shrien og Anni ble kapret av to menn, som kastet ut Shrien og kjørte av gårde med taxien. Seinere ble 28-åringen funnet robbet og skutt i baksetet på bilen.

Tre menn, blant dem drosjesjåføren, ble pågrepet og tiltalt for kidnappingen og drapet, og sjåføren, 31-åringen Zola Tongo, er dømt til 18 års fengsel.

Strafferabatt Dommen inneholder imidlertid en strafferabatt, og anklagene mot Shrien kom fram da aktoratet redegjorde for rabatten i sørafrikansk rett i går:

Den 30-årige brudgommen skal selv ha iscenesatt kidnappingen og drapet, etter å ha tilbudt Tongo 13 000 kroner for å rydde kona av veien.

Hvorfor han skulle ønske sin kone død, er ikke kjent, og hans høyprofilerte talsperson Max Clifford hevder hardnakket klientens uskyld.

- Jeg har sett ham i øynene - og tror fullt og helt på ham, sier Clifford til Expressen.se.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!