Annulerer eksamen etter lærertabbe

Sykepleierstudenter ved Høgskolen i Ålesund må ta opp igjen eksamen etter jul fordi en lærer ga ekstraopplysninger til noen av elevene under eksamensavviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksamen som 120 studenter ved 2. studieår i sykepleierutdannelsen hadde nå i desember, er i ettertid blitt annullert, og studentene må opp til ny eksamen i farmakologi. 8. januar, skriver Sunnmørsposten.

I et brev som er sendt ut til studentene blir dette begrunnet med at det ble begått en formell feil etter universitets- og høyskolelovens paragraf 51. Informasjon knyttet til oppgaveteksten ble ikke gitt til alle ved starten av eksamensdagen, men bare til enkelte kandidater.

Enkelte av studentene føler avgjørelsen fra skoleadministrasjonen som en kollektiv straff, der studentene ikke har gjort noe som helst galt. De føler seg urimelig og urettferdig behandlet.

Rektor ved Høgskolen i Ålesund, Karl Johan Skårbrevik, beklager sterkt at studentene må ta opp igjen eksamen.

- I dette tilfellet var det en del studenter som fikk forklaring mens andre ikke spurte. Men noen av studentene fikk så mye hjelp at andre studenter protesterte i ettertid. Vedkommende lærer, studieleder og studiesjef kom til at det mest rettferdige var å annullere eksamen, sier Skårbrevik.

Avgjørelsen om annullert eksamen er foreløpig ikke brakt inn for klagenemnda på høgskolen.

(NTB)