ØKONOMI: Entreprenørene Vedal bygger blant annet for Norwegian Property på Aker Brygge. Foto: Norwegian Property.
ØKONOMI: Entreprenørene Vedal bygger blant annet for Norwegian Property på Aker Brygge. Foto: Norwegian Property.Vis mer

Anonym familie skuffer inn millioner år etter år

Vedal-familien har hentet ut over 100 millioner kroner i utbytte de siste fire årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har observert at det private markedet har hatt en nedgang de siste årene, og det igangsettes færre næringsprosjekter. Dette har midlertidig ikke hatt stor betydning for vår omsetning, sier Anders Vedal til Finansavisen i dag.

Anonyme entreprenører Sammen med faren Egil og broren Ole Kristoffer driver Anders Vedal entreprenørkonsernet Vedal fra nybyggede kontorer i Vækerøveien, helt vest i Oslo. De siste årene har de kunnet ta ut 30 millioner kroner årlig i utbytte fra selskapet.

Da Finansavisen skrev om entreprenør Egil Vedal for to år siden var det første gang navnet hans ble nevnt i norsk finanspresse, til tross for at den tidligere Selmer-Furuholmen-sjefen i flere år hadde hatt milliardomsetning gjennom sitt private firma.

Siden den gang har gründeren rykket inn på Kapitals 400 rikeste-liste, med en formue på 900 millioner kroner.

Flere store prosjekter Vedal-konsernet står bak en rekke prestisjebygg i Oslo, og har blant annet bygget DNBs nye kontorer i Bjørvika. Det er også ansvarlig for opprustningsprosjektet av Aker Brygge på vegne av Norwegian Property, og skal bygge Nordeas nye hovedkontorer i Oslo.

Med blant annet Nordea-oppdraget på bok og god størrelse på ordrereserven, er Anders Vedal optimistisk for inneværende og neste års omsetning.

- Vi har fått bestilling på flere store prosjekter i den senere tid, og ordrereserven er god. Vi forventer derfor høyere omsetning i 2014 og 2015 enn de to foregående årene. Vi kommenterer imidlertid ikke enkeltprosjekter, og overlater til kundene våre å gi informasjon om prosjektene, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter Milliondonasjon fra kinesisk riking møter krass kritikk
Revurderer 50 milliarders posisjon i Russland
Meglerhus oppjusterer kursmål etter tall