Anonym kjøper måtte sette verdensrekord for å sikre seg gigant-diamant

Den største diamanten som noensinne er lagt ut for salg på auksjon, gikk under hammeren i Genève for 274 millioner kroner, opplyser Christie's. 

GIGANT: Den største diamanten som noensinne er lagt ut for salg på auksjon, gikk under hammeren i Genève for 274 millioner kroner, opplyser Christie's. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP PHOTO / NTB Scanpix
GIGANT: Den største diamanten som noensinne er lagt ut for salg på auksjon, gikk under hammeren i Genève for 274 millioner kroner, opplyser Christie's. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Auksjonshuset Christie's sier prislappen er verdensrekord for en diamant av dette slaget. Den 163,41 karat store diamanten er den del av et smaragdsmykke som har fått navnet The Art of de Grisogono.

Smykket ble tirsdag kveld solgt for 33,5 millioner sveitsiske franc etter avgifter og provisjonsutgifter. Beløpet tilsvarer 274 millioner norske kroner basert på dagens kurs.

Diamanten er i fargen «D», noe som betyr at steinen er fargeløs og dermed svært sjelden.

Budet ble lagt inn via telefon, og kjøperen ønsker å være anonym.

Et annet høydepunkt på tirsdagens auksjon i Genève var en stor rosa diamant på 19,07 karat. Den prydet i sin tid kronene til en rekke franske konger og keisere, inkludert Napoleon.

Den legendariske steinen, som heter Le Grand Mazarin, gikk under hammeren for 14,4 millioner franc, nesten 118 millioner kroner, inkludert skatt og provisjon.

PRYDET KRONER: En Christie's-ansatt i Genève viser fram Le Grand Mazarin, en rosa diamant som i sin tid prydet kronene til en rekke franske konger og keisere. Foto: Martial Trezzini / Keystone / AP / NTB scanpix
PRYDET KRONER: En Christie's-ansatt i Genève viser fram Le Grand Mazarin, en rosa diamant som i sin tid prydet kronene til en rekke franske konger og keisere. Foto: Martial Trezzini / Keystone / AP / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer