Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonym stemme: - Sjekk postkassa. Der fant Morten en halv million - til

Og lørdag er «den mystiske kvinnen» hjertelig velkommen på årsfest i Varhaug IL.

 EN HALV MILLION - EN GANG TIL:  Dette var innholdet i den anonyme konvolutten til Varhaug IL. Foto: Morten Jelsa.
EN HALV MILLION - EN GANG TIL: Dette var innholdet i den anonyme konvolutten til Varhaug IL. Foto: Morten Jelsa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Morten Jelsa (35) svinget inn foran boligen sin på Varhaug etter jobb rundt kvart over fire i går ettermiddag, fikk han en oppringning fra en ukjent mannsstemme med hemmelig nummer: - Sjekk postkassa.

Der lå det en bulende, brun konvolutt uten noen som helst påskrift. Innholdet derimot: 500 tusenlapper, sirlig brettet i bunker på 10 og 10.

Det samme skjedde for halvannet år siden. Da gikk den glade historien om den anonyme giveren til Varhaug Idrettslag verden rundt.

Jærbladet forteller først at det har skjedd igjen.

- Vi er veldig, veldig glade. Jeg har skjønt at det er samme anonyme giver - en kvinne i pensjonistalder med langt yngre hode og kropp. Jeg aner ikke om hun bor her eller i Stavanger eller New York eller hvorsomhelst. Vi skulle gjerne takket henne personlig, men regner med hun får med seg at vi er veldig glade på vegne av de 1 300 medlemmene og lokalsamfunnet her om kring, sier en svært blid Morten Jelsa til Dagbladet dagen derpå.

- Velkommen på festen lørdag
Lederen i Varhaug IL minner om at klubben har årsfest lørdag.

- Kanskje er hun der uten at vi vet om det. Hun er uansett hjertelig velkommen, sier Jelsa og garanterer at han ikke skal bruke en kalori på «etterforske» hvem giveren er.

Om noen måneder er den driftige breddeidrettsklubben fra 1932 ferdig med en ny idrettshall til 47 millioner kroner. Og med en konvolutt i sjefens postkasse, kryper gjelda under 10 millioner kroner.

For halvannet år siden fikk han flere hint «via-via» om å sjekke om idrettslaget hadde fått post i hans kasse.

 MANGE GLADE:  Varhaug IL og leder Morten Jelsa fikk full pott - en gang til. Foto: Privat.
MANGE GLADE: Varhaug IL og leder Morten Jelsa fikk full pott - en gang til. Foto: Privat. Vis mer

Nå «må» noen ha passet på å ringe akkurat da han kom hjem.

- Det er greit å bli overvåket når det skjer på denne måten, ler Jelsa.

- Ikke lokal dialekt
Av respekt for giver og hennes hjelper, vil han ikke si noe mer om torsdagens anonyme budbringer at han «ikke hadde den lokale Jær-dialekten».

- Vi pratet sammen noen minutter, og jeg fikk det klare inntrykket at giveren gleder seg over å bruke penger til noe som gleder mange. Og det kan jeg virkelig hilse tilbake at alle i idrettslaget også gjør, sier Jelsa.

Ifølge Jærbladet rakk han til banken med pengaven før stengetid.

  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media