Roald Holding:  Tjener gode penger på salg av takrenner, isolasjon, pipehatter, ventilasjon og arbeidstøy. Illustrasjonsfoto: Gard Setsaas, Finansavisen.
Roald Holding: Tjener gode penger på salg av takrenner, isolasjon, pipehatter, ventilasjon og arbeidstøy. Illustrasjonsfoto: Gard Setsaas, Finansavisen. Vis mer

Anonyme Knut Roald styrer en pengemaskin

Knut Roald (55) og familien tjener rått på takrenner, pipehatter og eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Gjennom Roald Holding driver Knut Roald og familien grossistvirksomhet rettet mot blikkenslagere og andre håndverkere, samt utleie av næringseiendom og finansforvaltning.

Pengemaskin Finansavisen kan fortelle at virksomheten har vært en stabil pengemaskin over flere år. Fjorårets overskudd på 67 millioner gjør at konsernet har raket inn over 360 millioner de siste fem årene.

Salg av takrenner, isolasjon, pipehatter, ventilasjon og arbeidstøy ga en omsetning på 235 millioner i fjor. Overskuddene holdes stort sett i selskapet, og bokført egenkapital er nær doblet til 644 millioner i samme periode.

Gode fremtidsutsikter «Selv om konsernets virksomhet preges av en høy grad av konkurranse, anses fremtidsutsiktene som gode både for handelsvirksomheten, eiendomsvirksomheten og finansvirksomheten,» heter det i årsberetningen.

Knut Roald var utilgjengelig for kommentar. Han har tidligere uttalt til Finansavisen at leverandører til byggebransjen ikke har for vane å skrike høyt om gode resultater.

Penger på bok Ifølge Finansavisen gikk Roald Holding ut av 2014 med null i børsnoterte aksjer, en kvart milliard i markedsbaserte obligasjoner og 71,5 millioner i kontanter.

Knut Roald eier 40 prosent av selskapet, og har fordelt de øvrige aksjene likt mellom sine tre barn.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer