Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonyme vitner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stortingets justiskomité har enstemmig sluttet seg til et forslag om at vitner skal ha anledning til å vitne anonymt når det er nødvendig for vitnets sikkerhet. Denne adgangen skal gjelde i flere typer straffesaker. Politiinformanter skal også kunne gis samme beskyttelse.

Bakgrunnen for tiltaket er at «det kriminelle miljøet i Norge er blitt hardere», sier saksordføreren Jan Petter Rasmussen til NTB.

  • Det er mulig at så er tilfellet. Men det begynner etter hvert å bli mange tiltak innenfor rettspleien som begrunnes i denne påståtte kriminalitetsutviklingen. Det var også bakgrunnen for mange forslag som det såkalte metodeutvalget kom med i sin innstilling. Her foreslo man bl.a. utvidet adgang til rom- og telefonavlytting og annen overvåking. Vi vil advare mot tiltak som svekker både individets rettsvern og den åpenhet i rettspleien som vi prinsipielt støtter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media