- Anonymiteten er ikke så viktig lenger

Drapssiktede Joshua French (27) står fram i Dagbladet.

STÅR FRAM: Joshua French (27) velger å stå fram. Han har tidligere vært anonym av hensyn til familien. Foto: Espen Røst/DAGBLADET
STÅR FRAM: Joshua French (27) velger å stå fram. Han har tidligere vært anonym av hensyn til familien. Foto: Espen Røst/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI/OSLO (Dagbladet): Joshua French, den drapssiktede 27-åringen i Kongo, har helt til nå valgt å være anonym. Mannen står nå fram i Dagbladet.

- Jeg har valgt å være anonym til nå på grunn av familien, forklarer French, som er fra Re i Vestfold.

Dagbladet møtte ham i fengselet i Kisangani i ettermiddag.

- Men under rettssaken vil jeg være på TV og i avisene uansett. Jeg kan like gjerne stå fram nå. Det er ikke lenger så viktig, forteller French til Dagbladet.

French er sammen med Tjostolv Moland (28) fra Aust-Agder tiltalt for drap, spionasje, dannelse av et kriminelt forbund og ran. To øyenvitner som var med i bilen deres, har bekreftet at nordmennene sto bak drapet på den kongolesiske sjåføren Abeidi Kasongo. Selv nekter de straffskyld.

Nordmennene hevder at sjåføren Abeidi Kasongo ble drept av en væpnet bande i den kongolesiske jungelen i begynnelsen av mai.

Moland og French har fortalt Dagbladet om svært tøffe forhold i fengselet hvor de befinner seg i Kisangani. Moland har fortalt at de ble nektet mat og vann, satt i total isolasjon i mørket, satt til soning med syke og døde fanger, vært vitner til drapt og vold. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer