Anonymous: - Vi har hacket NATO

Gruppa hevder de sitter på 1 GB med datamateriale. To dokumenter er allerede frigitt.

Anonymous sier de sitter på en rekke dokumenter, men at det vil være uansvarlig å publisere dem alle. Foto: AFP PHOTO/Javier Soriano/Scanpix
Anonymous sier de sitter på en rekke dokumenter, men at det vil være uansvarlig å publisere dem alle. Foto: AFP PHOTO/Javier Soriano/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anonymous opplyste torsdag morgen at de hadde hacket seg inn i NATOs databaser, og at de nå sitter på 1 gigabyte med materiale.

- I løpet av de neste dagene vil det komme interessante opplysninger, skrev gruppa på det sosiale nettstedet Twitter.

De sier samtidig at de ikke kan publisere mesteparten av materialet, fordi «det ville vært uansvarlig.» Men de har allerede sluppet ett pdf-dokument, som omhandler IT-systemet i Kosovo.

Publiserte to dokumenter I går skal de også ha publisert et dokument med liknende innhold fra Afghanistan. Begge var klassifisert som «NATO restricted». «Restricted» er det laveste nivået på offisiell klassifisering av dokumenter.

En talsperson for NATO opplyser til den britiske avisa The Telegraph at de etterforsker påstandene fra Anonymous.

- Vi er klar over at en hackergruppe har frigitt klassifiserte NATO-dokumenter på nette. NATOs sikkerhetseksperter etterforsker disse påstandene. Vi fordømmer enhver lekkasje av klassifiserte dokumenter, sier talspersonen, som ikke er navngitt, til avisa.

Sikkerhetseksperter mener at publiseringen ikke vil få store konsekvenser, så lenge det dreier seg om det laveste nivået av klassifisering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer