Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonymous: - Vi har hacket NATO

Gruppa hevder de sitter på 1 GB med datamateriale. To dokumenter er allerede frigitt.

 Anonymous sier de sitter på en rekke dokumenter, men at det vil være uansvarlig å publisere dem alle. Foto: AFP PHOTO/Javier Soriano/Scanpix
Anonymous sier de sitter på en rekke dokumenter, men at det vil være uansvarlig å publisere dem alle. Foto: AFP PHOTO/Javier Soriano/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anonymous opplyste torsdag morgen at de hadde hacket seg inn i NATOs databaser, og at de nå sitter på 1 gigabyte med materiale.

- I løpet av de neste dagene vil det komme interessante opplysninger, skrev gruppa på det sosiale nettstedet Twitter.

De sier samtidig at de ikke kan publisere mesteparten av materialet, fordi «det ville vært uansvarlig.» Men de har allerede sluppet ett pdf-dokument, som omhandler IT-systemet i Kosovo.

Publiserte to dokumenter I går skal de også ha publisert et dokument med liknende innhold fra Afghanistan. Begge var klassifisert som «NATO restricted». «Restricted» er det laveste nivået på offisiell klassifisering av dokumenter.

En talsperson for NATO opplyser til den britiske avisa The Telegraph at de etterforsker påstandene fra Anonymous.

- Vi er klar over at en hackergruppe har frigitt klassifiserte NATO-dokumenter på nette. NATOs sikkerhetseksperter etterforsker disse påstandene. Vi fordømmer enhver lekkasje av klassifiserte dokumenter, sier talspersonen, som ikke er navngitt, til avisa.

Sikkerhetseksperter mener at publiseringen ikke vil få store konsekvenser, så lenge det dreier seg om det laveste nivået av klassifisering.

- Vil se det som en seier Seniorforsker Elizabeth Quintane ved Royal United Services Institute sier det i verste fall vil kunne framstå som pinlig

- Men alle disse gruppene som angriper Nato på grunn Irak og langvarigheten av krigen i Afghanistan, kommer til å se på det som en seier uansett, sier hun til The Telegraph.

Hackingen kommer i kjølvannet av at NATO i juni publiserte en rapport, utarbeidet av Lord Jopling, som hevdet at hackerne utgjorde en betydelig samfunnstrussel, og at de burde bli tatt.

En internasjonal etterforskning av Anonymous og splittelsen av gruppa LulzSec har så langt ført til mer enn 60 pågripelser i Storbritannia, USA, Nederland, Spania og Tyrkia.

14 angivelige medlemmer av Anonymous ble pågrepet i går, mistenkt for å ha deltatt i hackerangrepet mot PayPal, som var en hevnaksjon for at betalingstjenesten nektet å overføre penger til WikiLeaks.

Tidligere denne uka hacket LulzSec seg inn på siden til den britiske avisa The Sun, og publiserte en falsk artikkel som hevdet at Rupert Murdoch var død.