Anonymous erklærer cyber-krig mot Ku Klux Klan

Da Ku Klux Klan truet demonstranter med vold, tok hackergruppa Anonymous hevn. Nå har de tatt over den rasistiske organisasjonens Twitter-konto.

HACKET KU KLUX KLAN:  Hackergruppa Anonymous har tatt over Ku Klux Klans (KKK) Twitter-konto som et ledd i deres aksjon mot den rasistiske organisasjonen. Bildet er tatt ved en annen sammenheng. Foto: Lars Myhren Holand
HACKET KU KLUX KLAN: Hackergruppa Anonymous har tatt over Ku Klux Klans (KKK) Twitter-konto som et ledd i deres aksjon mot den rasistiske organisasjonen. Bildet er tatt ved en annen sammenheng. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den internasjonale hackergruppa Anonymous har hacket til seg den rasistiske organisasjonen Ku Klux Klans (KKK) Twitter-konto.

Det melder hackergruppa selv i en melding. På Ku Klux Klans Twitter-konto.

Truet demonstranter med vold Bakgrunnen for den sensasjonelle overtakelsen stammer fra en hendelse i Ferguson, Missouri i USA i forrige uke.

Da delte en lokal KKK-gruppe ut flygeblader som truet demonstranter med vold.

I flygebladet sto det at den rasistiske gruppa ikke ville nøle med å bruke «dødelig makt» for å forsvare seg mot demonstrantene de i flygebladet karakteriserte som «terrorister maskert som fredelige demonstranter».

Skjøt ubevæpnet 18-åring Siden august har det vært demonstrasjoner i Ferguson rundt St. Louis-området etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann. Brown var ubevæpnet.

Siden den gang har man ventet på at en storjury skal beslutte om det skal tas ut tiltale eller ikke mot politimannen som skjøt. Det er ventet at demonstrasjonen ved en eventuell frikjennelse av politimannen, kan bli voldsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer