Anonymous erklærer krig mot IS etter Paris-terroren

- Vit at vi kommer til å finne dere, og vi slipper ikke taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackerkollektivet Anonymous har sluppet en video der de avslører at de jobber med «den største operasjonen de noensinne har igangsatt», som svar på terrorangrepene i Paris fredag.

- Kan ikke gå ustraffet I klippet vises en maskert figur, med forvrengt stemme.

- Vårt land, Frankrike, ble rammet av flere terrorangrep som den Islamske Staten (IS) står bak. Disse angrepene kan ikke gå ustraffet, advarer stemmen, ifølge fransk-canadiske TVA Nouvelles

Videre varsler hackerkollektivet at de vil jakte ned terroristene.

- Anonymous-representanter fra hele verden kommer til å jage dere. Vit at vi kommer til å finne dere, og vi slipper ikke taket, sies det i videoen som sirkulerer på nettet.

- Forbered dere på krig Personen bak masken sier videre at IS må forberede seg på full cyberkrig, og sier at ingen er trygge.

- Forvent massive cyber-angrep. Vi har erklært krig. Forbered dere, sies det videre ifølge flere internasjonale medier.
 
Anonymous erklærte også krig mot IS etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo i januar. Da ble det også sluppet en video hvor de fordømte angrepet på Charlie Hebdo. De lanserte det som «en beskjed til al-Qaida, den Islamske Stat og andre terrorister». 

I et dokument som deles internt i hackerkollektivet, oppfordres det til å finne twitterkontoer som brukes av - eller støtter IS. Deretter skal de sørge for at kontoene blir fjernet fra sidene. Det er samme fremgangsmåte som Anonymous brukte under kampanjen mot IS i januar. 

129 personer er drept og over 300 skadet i terroraksjonene i Paris. 42 personer er hardt skadd.