Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonymous erklærer krig mot Trump etter muslim-utspill

- Du er herved advart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny video fordømmer hackergruppen Anonymous Donald Trumps ønske om å forby samtlige muslimer adgang til USA.

I klippet, som ble publisert på Youtube, advarer gruppen presidentkandidaten.

- Tenk deg om - Du bør tenke deg om to ganger før du kommer med slike utsagn. Denne politikken kommer til å få store konsekvenser. Det er akkurat det IS vil. Jo, flere muslimer som føler seg utstøtt, jo flere rekrutter får IS, sier en maskert representant for gruppen.

7. desember uttalte Trump at meningsmålinger viser et «hat» fra muslimer mot amerikanere som kan føre til flere angrep. Han oppfordret deretter USA til å innføre innreisenekt fram til Kongressen kan sette i verk noen tiltak.

- Uten å se på de forskjellige meningsmålingene er det tydelig for alle at hatet er utenfor fatteevne. Hvor dette hatet kommer fra og hvorfor må vi finne ut av. Fram til vi kan fastslå og forstå dette problemet og den farlige trusselen det utgjør, kan ikke vårt land være offer for forferdelige angrep av mennesker som bare tror på jihad, og som ikke har noe fornuft eller respekt for menneskeliv, heter det i uttalelsen.

Skapte reaksjoner Trumps utspill skapte sterke reaksjoner, blant annet fra hans konkurrenter.

- Donald Trumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet med Trump kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton omtalte Trumps utspill som «kritikkverdige, fordomsfulle og splittende».

Talkshow-legenden Jay Leno benyttet muligheten under Nobelkonserten til å si beklager på vegne av USA for Trumps oppførsel.

- Det er en liten gruppe som støtter Trump, ikke folk flest, sa programverten.

Trumps nettside nede Britiske Express og The Mirror skriver at nettsiden for Trump Towers var nede i rundt én time etter advarselen kom. Dette skal angivelig ha skjedd ved at hackergruppen overlastet siden med trafikk.

En Twitter-konto linket til gruppen skal også ha skrevet et melding i etterkant av angrepet.

«Trump Towers er tatt ned som en erklæring mot rasisme og hat.»

Full cyberkrig mot IS Tidligere denne måneden erklærte hackerne krig mot terrororganisasjonen IS etter Paris-terroren.

- Vit at vi kommer til å finne dere, og vi slipper ikke taket, advarte de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media