«Anonymous» går til krig mot egyptiske myndigheter

Organiserer hackerangrep mot myndighetenes nettsider.

HACKERANGREP:  Aktivister fra organisasjonen Anonymous går til angrep mot egyptiske myndigheters nettsider. Her er aktivister avbildet med den typiske Anonymous-masken, som har blitt deres varemerke. Foto: AFP PHOTO
HACKERANGREP: Aktivister fra organisasjonen Anonymous går til angrep mot egyptiske myndigheters nettsider. Her er aktivister avbildet med den typiske Anonymous-masken, som har blitt deres varemerke. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det løst organiserte nettverket av internettaktivister som kaller seg «Anonymous» retter nå blikket mot Egypt. I en pressemelding skriver gruppa:

«Anonymous kan ikke, og vil ikke, stå stille og se på at folk blir fratatt sine grunnleggende rettigheter og friheter. Det egyptiske folk lever under umenneskelige forhold, de blir nektet ytringsfrihet, religionsfrihet, organiseringsfrihet og informasjonsfrihet. Den egyptiske regjering har avslørt seg selv om kriminelle, og gjort seg til Anonymous fiende.»

En Facebook-gruppe kalt Operation Egypt ble lansert i forbindelse med aksjonen.

Tok ned myndighetenes nettsider Her lenkes det til en bruksanvisning for hvordan laste ned en software som skal gjøre det enklere å angripe nettsider.

I går var blant annet nettsider tilhørende innenriksdepartement og kommuniksjons- og informasjonsteknologi- departementet nede som følge av hackerangrep, melder NBC. Nettsiden til innenriksdepartementet er i skrivende stund fortsatt nede.

Organiseringen av angrepet startet for tre dager siden, men trykket ble økt betraktelig etter at egyptiske myndigheter sperret Twitter-tilgangen tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer