Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonymous i full krig mot Trump. Hevder å ha publisert telefon- og personnummer

- Stå opp i kampen mot Trumps nye æra med brunskjorte-terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to dager slapp hackerkollektivet Anonymous en video der de gjorde det klart at deres varslede cyberkrig mot Donald Trump er i gang. I dag fulgte de opp med å publisere det gruppa selv hevder er Trumps personlige informasjon, melder flere internasjonale nyhetskilder, blant annet CBS

Det som skal være milliardærens personnummer, private telefonnummer, privatadresse, i tillegg til informasjon om alt fra hans agent, foreldre, barn og advokater ble torsdag ettermiddag publisert på nettet.

Da Dagbladet forsøkte å ringe telefonnummeret Anonymous har publisert, kom vi rett til en telefonsvarer som informerte om at «talepostkassen er full».

Sammenlignes med Hitler I videoklippet, som ble publisert på youtube, advarer gruppen folk mot å ta for lett på presidentkandidaten - og trekker samtidig klare paraleller til Adolf Hitlers kamp for å ta makten i Tyskland. 

- Tenk om den tyske befolkningen, jøder, kommunister, sigøynere, og alle andre som ble forfulgt av Det tredje riket, hadde reist seg mot Hitler under hans feilslåtte kuppforsøk i 1932, sier den forvridde stemmen i klippet. 

- Mange av dere har sagt til dere selv, at dersom du var i live og befant deg i Nazi-Tyskland, så ville du ha gjort noe. Du ville gjort motstand. Nå har tiden kommet for å bevise det, fortsetter stemmen.

Budskapet til Anonymous er tydelig: gjør motstand mot Donald Trump og hans forsøk på å bli USAs neste president. 

- Stå opp i kampen mot Trumps nye æra med brunskjorte-terrorister, angrep mot demonstranter, og forsøk på å skremme millioner av fredselskende mennesker, som tilfeldigvis har en annen hudfarge eller religion. 

Vil stenge nettsider Etter at de i desember erklærte krig mot Trump etter hans muslim-utspill, varslet hackerkollektivet tirsdag denne uka at flere av valgkampsidene hans vil stenges 1. april. 

Anonymous vil med dette «demontere kampanjen hans», hevdet gruppa. Blant sidene de ønsker å stenge er Donaldjtrump.com og Trump.com. 

- Kjære Donald Trump. Vi har fulgt med på deg en stund og det vi ser er ekstremt urovekkende. Den inkonsekvente og hatefulle kampanjen din har ikke bare sjokkert USA. Du har sjokkert hele verden med forferdelige handlinger og idéer, sa den forvrengte stemmen i videoen som ble publisert tidligere denne uka. 

- Erklæring om full krig Originalvideoen viser flere Trump-utspill som hackergruppa karakteriserer som «hatefulle». Blant annet trekkes beskrivelsen av mexicanske immigranter som «narkoforbrytere og voldtekstmenn» inn. 

Også episoden der Trump mobbet en funksjonshemmet fra scenen under et valgkampstevne i California i november er med på å legge grunnlaget for Anonymous' cyberkrig.  

Hele Norges coronakart