HACKET:  Et nettsted knyttet til Anonymous er selv blitt hacket og tatt ned. En lang rekke IP-adresser er også lagt ut. Foto: Lars Myhren Holand
HACKET: Et nettsted knyttet til Anonymous er selv blitt hacket og tatt ned. En lang rekke IP-adresser er også lagt ut. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Anonymous-nettsted hacket

En utbrytergruppe har tatt kontroll over nettstedet, og lagt ut en lang rekke IP-adresser til brukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anonymous-nettstedet Anonops.net er blitt hacket og tatt ned av det som skal være en utbrytergruppe som har sett seg lei av «sentraliseringen» av bloggen. Siden er nede, og besøkende sendes i stedet til denne Google-siten.

Nettstedet brukes ofte av personer knyttet til Anonymous for å legge ut nyheter om aktiviteten deres. Det er også en IRC-tjeneste knyttet til siden, og det er denne chat- og fildelingsdatabasen det nå er lekket brukernavn og passord fra.

Ifølge nettstedet Thinq.co.uk er angrepet del av en slags «borgerkrig» i hackermiljøet. De har snakket med «Ryan» som tidligere har jobbet med nettstedet. Han forteller at angrepet var «leit, men nødvendig».

- Drittprat «Ryan» forteller at han og et antall andre medlemmer har tatt kontroll over siden fordi den er blitt for «sentralisert». De anklager en liten elite i organisasjonen for å trekke i trådene i kulissene, og for maktmisbruk.

Særlig en person, som kalles «Owen», anklages for å være lederfiguren i denne «sentraliseringseliten».

- Owen og andre har gått over grensen og skapt en slags ledelse. Det er ikke slik vi skulle ha det, heter det fra gruppen som nå har hacket siden.

Offisielt (hvis man kan bruke et slikt ord om en gruppe som er så glad i hemmelighold) er AnonOps en demokratisk organisasjon uten ledelse.

- Det er drittprat. Det er et hierarki, sier «Ryan».

- Fôrer egne egoer Han innrømmer at han sto ansvarlig for at brukernes IP-adresser ble lagt ut da han tok kontroll over siden.

Brukernavnene (flere av dem med Norway i navnet) og IP-adressene stammer fra IRC-kanalene. Dette er en tjeneste brukerne har antatt at var en sikker kommunikasjonskanal for Anonymous-medlemmene.

- Den eneste måten å gjøre dette sikrere på, er å vise brukerne hvor usikkert det er, sier Ryan.

Ifølge Ryan og to andre tidligere medlemmer av siden, «Garret» og «Chippy1337», er den sentraliserte ledelsen svært så mediekåte. Utbrytergruppen mener at makteliten i AnonOps bruker PR-en de får for å fôre sine egne egoer.

Motstandere av Sony-angrepet - Deres makt ble sløst bort på dumme operasjoner, sier utbrytergruppen.

Blant annet angrepet mot Sony blir trukket fram som idiotiet denne lille makteliten har bedrevet.

- De liker bare å se ting bli ødelagt, sier «Garrett».

Ryan, Garrett og co. regner med at de nå har ufarliggjort AnonOps slik at gruppen ikke lenger kan gå til storstilte angrep. Dette fordi utbrytergruppen har tatt kontroll over verktøyene som benyttes i slike angrep.

- Vi kan ikke se for oss at de kan gjøre skade lenger, sier Ryan.

 LATTERLIGGJORT:  AnonOps' påståtte lederskikkelser blir hengt ut på siden som nå har erstattet bloggen.
LATTERLIGGJORT: AnonOps' påståtte lederskikkelser blir hengt ut på siden som nå har erstattet bloggen. Vis mer