Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Anonymous skyter seg selv i begge beina

DLD-motstander, blogger og Høyre-medlem Heidi Nordby Lunde sammenlikner hackerne med pøbler.

RASENDE: Heidi Nordby Lunde er selv imot datalagringsdirektivet, men har bare forakt til overs for Anonymous, som trolig står bak dagens anslag mot hennes parti Høyre (bildet) og Arbeiderpartiet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
RASENDE: Heidi Nordby Lunde er selv imot datalagringsdirektivet, men har bare forakt til overs for Anonymous, som trolig står bak dagens anslag mot hennes parti Høyre (bildet) og Arbeiderpartiet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Anonymous tar dobbelt ladegrep og skyter seg selv i begge beina. For det første ødelegger de for DLD-motstanderne på prinsipielt grunnlag, for det andre kan forkjemperne bruke dette nettopp som bekreftelse på at vi trenger nettovervåking, sier en opprørt Heidi Nordby Lunde, Høyre-medlem og nestleder i Stopp Datalagringsdirektivet, til Dagbladet.

Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, er rasende etter at Høyre og Arbeiderpartiets hjemmesider tidligere i dag ble rent i senk av det som trolig er aktivistgruppa Anonymous, som en markering mot det nå vedtatte datalagringsdirektivet (DLD), som begge partiene stemte for.

- Hærverk - Dette er hærverk på annens eiendom, og det undergraver vårt seriøse arbeid. De bruker trusler når det burde være en demokratisk debatt, sier Lunde.

Tidligere i dag sammenliknet det angivelige Anonymous-medlemmet Foxxy dagens aksjoner med det å demonstrere.

- Det er som å sperre folk ute fra en butikk eller blokkere en vegg. Det handler om synspunkter og å få dem ut, sa Foxxy til Dagbladet.

- Jeg har selv gått i demonstrasjonstog med fakler, men denne markeringen har mer karakter av Paris-demonstrasjoneer eller pro-Palestina-opptog der pøbler knuser ruter og oppfører seg som idioter, sier Lunde.

- Også de har hatt muligheten til å komme til orde i forkant av lovvedtaket, understreker hun.

- Burde stått fram Lunde synes Anonymous burde ha kastet maska og stått fram med full identitet.

- Jeg står fram åpent og med ansikt, selv om mange i Høyre er for DLD. Jeg synes de også kan ta debatten seriøst og vise hvem de er.

Også Høyre sentralt uttrykker avsky mot angrepet.

- Dette DoS-angrepet (tjenestenektangrepet, red.anm.) er svært alvorlig, og skader deres egen sak; folk flest synes dette er feil måte å drive politikk på, sier Sigbjørn Aanes, Høyres kommunikasjonssjef, til Dagbladet.

• Dagbladet har intervjuet medlemmer av Anonymous både tidligere i år og i anledning de siste hendelsene.

ANSIKTSLØSE: Lunde synes Anonymous burde stå fram med full identitet, som hun selv. Her et medlem, komplett med Guy Fawkes-maske. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET
ANSIKTSLØSE: Lunde synes Anonymous burde stå fram med full identitet, som hun selv. Her et medlem, komplett med Guy Fawkes-maske. Foto: LARS MYHREN HOLAND/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!