- Anonymous skyter seg selv i begge beina

DLD-motstander, blogger og Høyre-medlem Heidi Nordby Lunde sammenlikner hackerne med pøbler.

RASENDE: Heidi Nordby Lunde er selv imot datalagringsdirektivet, men har bare forakt til overs for Anonymous, som trolig står bak dagens anslag mot hennes parti Høyre (bildet) og Arbeiderpartiet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
RASENDE: Heidi Nordby Lunde er selv imot datalagringsdirektivet, men har bare forakt til overs for Anonymous, som trolig står bak dagens anslag mot hennes parti Høyre (bildet) og Arbeiderpartiet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Anonymous tar dobbelt ladegrep og skyter seg selv i begge beina. For det første ødelegger de for DLD-motstanderne på prinsipielt grunnlag, for det andre kan forkjemperne bruke dette nettopp som bekreftelse på at vi trenger nettovervåking, sier en opprørt Heidi Nordby Lunde, Høyre-medlem og nestleder i Stopp Datalagringsdirektivet, til Dagbladet.

Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, er rasende etter at Høyre og Arbeiderpartiets hjemmesider tidligere i dag ble rent i senk av det som trolig er aktivistgruppa Anonymous, som en markering mot det nå vedtatte datalagringsdirektivet (DLD), som begge partiene stemte for.

- Hærverk - Dette er hærverk på annens eiendom, og det undergraver vårt seriøse arbeid. De bruker trusler når det burde være en demokratisk debatt, sier Lunde.

Tidligere i dag sammenliknet det angivelige Anonymous-medlemmet Foxxy dagens aksjoner med det å demonstrere.

- Det er som å sperre folk ute fra en butikk eller blokkere en vegg. Det handler om synspunkter og å få dem ut, sa Foxxy til Dagbladet.

- Jeg har selv gått i demonstrasjonstog med fakler, men denne markeringen har mer karakter av Paris-demonstrasjoneer eller pro-Palestina-opptog der pøbler knuser ruter og oppfører seg som idioter, sier Lunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer