Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anonymous truer med å stikke av med IS' bitcoins

- Vi skal finne dere. Vær redde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi skal finne dere. Vi skal blokkere twitterkontoene deres. Være redde, sier et medlem av hackergruppa Anonymous i en video de nylig har publisert.

De fordømmer tirsdagens terrorangrep i Brussel som tok livet av 34 mennesker, og sier de jobber for å fjerne IS' muligheter til å organisere seg på internett.

- Vår frihet har blitt angrepet på nytt. Dette kan ikke forsette, sier personen bak masken i videoen.

Stjele internett-valuta De truer også med å stjele terroristgruppas bitcoins, som de bruker til å kjøpe ting over internett uten at det etterlater spor. 

Den nettbaserte aktivistgruppa la ut en lignende video etter terrorangrepene i Paris 13. november, der de oppfordret medlemmene til å spore opp gjerningspersonene. 

Da hevdet de at de hadde satt i gang den største operasjonen de noensinne, og advarte allerede da at de gikk til krig mot IS. 

Flere angrep Anonymous engasjerer seg også i det amerikanske valget. Nylig hevdet de å ha publisert Donald Trumps personnummer, private telefonnummer, privatadresse, i tillegg til informasjon om alt fra hans agent, foreldre, barn og advokater.

Dette skjedde etter at de advarte mot et angrep på den amerikanske milliardæren.

Hele Norges coronakart